TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"Fenerbahçe kulübü bugün resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu yedinci haftasında yapılan hakem atamaları nedeniyle Federasyonumuza ve Merkez Hakem Kurulu'na teşekkür etmiştir. Öncelikle bu yaklaşım nedeniyle Fenerbahçe kulübüne biz de teşekkür ederiz.

Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, göreve geldiği günden bu yana yoğun bir mesai harcayarak hakemlikle ilgili önemli yeniliklere imza atmış , talimatlarda gerekli değişiklikleri yaparak hakemlerimizin yaş ortalamasını düşürecek önlemleri almıştır. Bu çerçevede sadece Spor Toto Süper Lig'de değil, tüm liglerimizde ilk haftadan bu yana genç hakemlerimiz görev almaktadır ve bu futbol tarihimizde görülmemiş yüksek bir oranda gerçekleşmektedir. Bunun yanında profesyonel hakemlik uygulaması genişletilmiş ve 9 hakeme ulaşmış, yine aynı dönemde hakemlerimizi pek çok Avrupa Kupası maçlarına çıkmıştır.

2009 yılında UEFA Hakem Konvansiyonu'na üye olunmasıyla başlayan süreçte 2012 yılından bu yana yaşanan gelişmeler ve ulaşılan başarılar doğru yolda olunduğunun göstergesidir. Bu dönemde hakemlerimiz FIFA Dünya Kupası, UEFA Avrupa Şampiyonası ve FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası gibi organizasyonlarda görev yapmış, Cüneyt Çakır ve ekibi UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ni yöneterek ülkemizin spor tarihinde altın harflerle yer almışlardır. Hayal bile edilemeyen bu başarıların devamının gelmesi için başta Fenerbahçe olmak üzere tüm kulüplerimizin yapıcı yaklaşımlarla sahadaki güzel oyuna yaklaşması, günlük hesaplardan kaçınması ve saygıyı ön plana çıkarması tek beklentimizdir.

Hakemlerimizi hedef alan, hakem camiasını töhmet altında bırakan ve söylentiden ibaret iddiaların kamuoyu önünde dile getirilmesinin futbolumuza bir faydası olmadığı ve marka değerini düşürdüğü gerçeğinden hareketle sezonun geri kalan bölümünde tüm kulüplerimize ve görev alacak tüm hakemlerimize başarılar dileriz.

Türkiye Futbol Federasyonu"