Fenerbahçe'ye transfer olduğu sürece değinen 28 yaşındaki futbolcu, "Senegal'den Kasımpaşa'ya gelmiştim. Orada antrenmanlara devam ederken Kasımpaşa Başkanı, Ali Koç'un beni arayacağını söyledi. Toplantı yaptık, konuştuk ve menajerimle de görüştükten sonra Fenerbahçe'ye transferim gerçekleşti. Buraya gelmeden önce tek hedefim, tek temennim şampiyonluktu. Başka takımlar da vardı beni isteyen Fenerbahçe'ye gelmeden önce. Ama Fenerbahçe'nin şampiyon olma şansı çok daha yüksek olduğu için ben burayı tercih ettim ve buraya geldim..Kafamdaki ilk hedef ligde şampiyonluğu elde etmek. Ligde güçlü takımlar var ve onlar da şampiyonluğa oynuyorlar. Ama bizler işimizi daha sıkı, daha iyi yapıp, şampiyonluk yolunda en iyisini yapmak için çabalayacağız"  ifadelerinde bulundu.

"ÇOK ZORLANDIĞIM BİR DEFANS OYUNCUSU OLMADI"
Süper Lig'de kendisini zorlayan bir savunmacı olup olmadığıyla alakalı bir soruyu Senegalli oyuncu, "Çok zorlandığım bir defans oyuncusu olmadı. Her maç bizim için zor. Fenerbahçe'ye karşı oynayan her takım yüzde yüzünü ortaya koyuyor. Bazı takımlar daha çok geride bekleyerek oyunu devam ettiriyor. Her maç zor. Bizler her maçı kazanmak için elimizden geleni gösteriyoruz" şeklinde cevaplandırdı.
.

"MESUT ÖZİL İLE OYNAMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"
Ara transfer döneminde Fenerbahçe'ye transfer olan yıldız futbolcu Mesut Özil ile birlikte oynaması hakkında ise Thiam, "Dürüst olmak gerekirse Mesut Özil ile oynamaktan dolayı da çok mutluyum. Sadece bana değil, takım arkadaşlarıma da yardımcı olan bir oyuncu. İlerlemek adına, yerimizi ilerletmek adına bize faydalı olacağını düşündüğüm yıldız bir oyuncu" dedi..

Türkiye'deki yaşantısı ve Fenerbahçe'de futbolu bırakma düşüncesiyle ilgili soruya Mame Thiam, şu cevabı verdi:
"Kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Kasımpaşa'ya geldikten şu ana kadar iyiyim. Türkiye büyük ve güzel bir ülke. Dini açıdan kendi hayatımı yaşıyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum ama gelecekte neler olacağını bilemem.".

"EROL BULUT'UN BURADA OLMASINDAN DOLAYI MUTLUYUM"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut ile ilgili düşünceleri anlatan Mame Thiam, "Benim için gerçekten iyi bir hoca Erol Bulut. Ama onu diğer çalıştığım hocalarla kıyaslayamam. Bütün çalıştığım teknik direktörler ile ilişkim her zaman iyiydi. Burada olmasından dolayı mutluyum..

Şu anda kadromuzda çok mevcut oyuncu var ve herkes sahaya çıktığı zaman idmanlarda yüzde yüzünü ortaya koyuyor. Umuyorum ki bizler de bu sene çok iyi çalışacağız ve hedefe giden yolda elimizden geleni göstereceğiz" ifadelerini kullandı..

Kaynak: Fotomaç