Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin sezon başında Wolfsburg'dan renklerinebağladığı deneyimli stoper Marcel Tisserand, Beşiktaş derbisi ve Erol Bulut hakkında kulüp televizyonu FB TV'ye açıklamalarda bulundu..

Sarı Lacivertli takımın 27 yaşındaki Kongolu stoperi Tisserand'ın açıklamaları şu şkeilde;

"Beşiktaş maçı Fenerbahçe taraftarları için özel bir maç. Aynı şekilde benim için de özel bir maç. Galatasaray derbisinden sonra benim için ikinci derbi olacak. Ben de bu maçta oynamak istiyorum."

"Almanya'da, Fransa'da oynarken takip ettiğim derbilerde oynama şansım olacak. Kendi açımdan mutluyum ama tabii ki her şeyden önce tek amacımız bu maçtan 3 puan almak olacak ve iyi bir oyunla bunu kazanmak istiyoruz." 

"Özel bir maç oynayacağız. Beşiktaş özellikle ofansif yönleri güçlü bir takım. Ofansif anlamda çok fazla şemaya sahip bir takım. Biz de aynı şekilde hocamızla beraber antrenmanlarda bu noktaları nasıl durdurabileceğimize, arkada nasıl pozisyon alacağımıza çalışıyoruz. Kendimizi hazır hissediyoruz. Tabii ki bu maçtan önce birkaç antrenmanımız daha olacak. Beşiktaş maçına kadar en formda şekilde hazırlanmak ve maça o şekilde çıkmak istiyoruz.''

"Takım açısından önemli geçen 9 haftaydı. Ritim kazandığımızı düşünüyorum. Çok fazla yeni gelen oyuncumuz vardı ve birbirimize adapte olmak açısından zaman gerekliydi. Şu anda birbirimizi daha iyi tanıdığımızı düşünüyorum. Zaten bunun sonuçlarını da sahada görüyoruz. Benim açımdan bakacak olursak aldığımız galibiyetlerden ötürü gayet mutluyum."

"Bu anlamda herkesin pozitif olduğunu söyleyebilirim. Takım içinde çok fazla kaliteli oyuncu var ve bu da rekabeti artırıyor. Herkes oynamak istiyor ama nihayetinde herkesin hedefi bir. Herkes olaya pozitif yaklaşıyor. Bence bu yüzden de güzel sonuçlar elde ediyoruz. Gol atıldığında yedek kulübesinde oynamayan oyuncular da aynı şekilde bu kutlamaya katılıyor ve güzel bir ortam oluşuyor. Bu birliktelikle beraber bu pozitiflik çok daha güzel şeyler katacaktır."

"Sezon içinde çok fazla maçımız var. Bu süreç içinde herkes oynama şansı bulacak. Kazansak da bir sonraki maç çok çabuk bir şekilde geliyor. Biz de ritmimizi devam ettirmek adına konsantrasyonumuzu en üst noktada tutmamız gerekiyor." .

"Ofansif oyuncular benim gözümden bize karşı çok daha farklı oynuyorlar. Özellikle bize karşı oynadıkları maçlarda daha agresifler. Defansın arkasına çok daha fazla koşu deniyorlar gol atmak adına. Bizim bu noktada konsantrasyonumuzu daha da arttırmamız gerekiyor. Şampiyonluk için oynuyoruz. Dolayısıyla rakip takım oyuncuları bizle oynadıklarında daha agresif oluyorlar. Televizyondan diğer maçları takip ettiğimde o farkı görebiliyorum. Bize karşı biraz daha agresif oynuyorlar. Bizim de bu noktada konsantrasyonumuzu yüksek tutmamız gerekiyor. Onlar da bu tip maçlarda daha hırslı oynuyorlar kendilerini göstermek adına. Şu ana kadar iyi geldik ama bu şekilde daha üstüne katarak devam etmek durumundayız." 

EROL BULUT SÖZLERİ

"Bize karşı çok yakın. Bizi her zaman cesaretlendiriyor. Zor durumda olduğumuzda motive etmek için her zaman bizimle beraber. Buraya gelmeden önce kendisiyle telefonda da konuşmuştum. O zaman da ona karşı izlenimim gayet iyiydi. Buraya geldikten sonra da bu reaksiyonları görmek sürpriz olmadı. Eminim ki hedefimize giden bu yolda o da bize bu anlamda yardım etmeye devam edecek." 

Kaynak: Fotomaç