Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederken Sarı Lacivertli takımı galibiyete taşıyan isim Dimitrios Pelkas oldu. Yunan futbolcunun yaklaşık 25 metreden attığı şutla takımına galibiyeti getirirken bu performansı ülkesi Yunanistan'da da gündem oldu..

Yunanistan basını Pelkas ve Fenerbahçe galibiyetine geniş bir yer ayırırken Sportsup sitesi şu ifadeleri kullandı;

''Pelkas'tan mükemmel gol! 76. dakikada en güçlü silahını kullandı ve Bakasetas'ın takımını kontra atakla üzdü. Attığı gol takımı için çok kritikti''

Fosoonline sitesi ise ''Pelkas'ın uzaktan attığı gol Fenerbahçe'ye galibiyeti getirdi. Ortaya kaydıktan sonra enerjisi ile fark yarattı.'' başlığını kullandı.

Sportime sitesinde ise ''Pelkas, attığı harika golle Fenerbahçe'ye galibiyeti getirdi. Müthiş performansı ile Bakasetas'ın takımını avladı. Sakatlıktan çok iyi çıkmışa benziyor'' derken sürpriz bir transfer iddiasında bulundu.

Haberin detaylarında Dimitrios Pelkas ile Rusya'dan Rubin Kazan takımının ciddi şekilde ilgilendiği ve 27 yaşındaki futbolcu için girişimlere başlayacağını öne sürüldü.

Rubin Kazan'ın Pelkas için 7 milyon euro teklif etmeyi düşündüğü ancak Fenerbahçe'nin 15 milyon euro istediği de haberde yer aldı. Rus ekibinin Yunan yıldız için oldukça istekli olduğu ve çift haneli bir teklif yapmayı düşündüğü ifade edildi.

Hürriyet'in derlediği habere göre ise; Trabzonspor galibiyetinin anlamlı olabilmesi için Antalyaspor karşılaşmasını da kazanmaları gerektiğini belirten Pelkas şu açıklamalarda bulundu;

"Bizim açımızdan zor bir maçtı. İyi oynadık. İlk yarı iyi bir performans ortaya koyduk. İkinci yarının ilk 20 dakikasında da iyiydik. Maçı hak ettik. Gol attığım için de çok mutluyum. Takımıma yardım ettim. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Mutlu olmak istiyorsak perşembe günü de kazanmalıyız."

Kaynak: Fotomaç