Geride kalan sezonun ardından takımdan gönderilen futbolcuların kalmalarının kulübe 18 milyon euroya mal olacağını anlatan Aziz Yıldırım, şöyle devam etti:

“Emenike’nin gitmesiyle beraber bu para 22 milyon 900 bin euro olarak bize geri dönmüş oldu. Birkaç oyuncunun daha ayrılması durumunu düşünürsek 26 milyonluk bir bütçe düşüşü olacak. Yeni transferlere bu sene 24 milyon euro maaş ödeyeceğiz. Toplam 34,5 milyon euro da bonservis bedeli ödedik. Bonservisin 20 milyon eurosu bu sene ödenecek. Bütün paralar kulüp kasasından çıkmıştır, Sportif AŞ’den çıkmıştır. Başka bir yerden borç veya herhangi bir yerden, şahıs, kişi, Aziz Yıldırım da dahil olmak üzere kimseden para alınmamıştır. Geçen yıl 42 milyon euroya yakın futbolculara para ödedik. Bu yıl bütün futbol takımına 47 milyon 305 bin euro artı 2 milyon lira ödeyeceğiz.”


Paraları olduğunu, gerekirse yine transfer yapacaklarını belirten Aziz Yıldırım, “Bundan kaçmayız” dedi.

Bizi ligden atsınlar

Türkiye Basketbol Federasyonu ile reklam, Türkiye Voleybol Federasyonu ile maçlarının naklen yayını konusunda yaşadıkları anlaşmazlığı dile getiren Aziz Yıldırım, voleybolda federasyona rest çekti. Voleybolda yayın belgesini federasyona vermeyeceklerini belirten Yıldırım şöyle konuştu:

“Basketbolda, voleybolda federasyonlar artık kulüplerin ortakları oldular. Yönetmek değil, para kazanma yeri haline geldiler. Basketboldaki reklamların yüzde 50’sini kendileri almışlar satıyorlar. Sözde bize iade ediyorlar para diye ama öyle bir şey yok, bunu kaldırdım. Voleybolda da aynı şekilde yayın haklarını D-Smart’a vermişler. Biz de yazı yazdık, ‘Ne kadar para düşüyor bize?’ diye geçen sene. Bize, ‘Bu para bize yetmiyor, size yok’ diye yazmışlar. O zaman bizim maçları da yayınlayamayacaklar. ‘Yayın belgesini vermezseniz sizi ligden atarız’ diyorlar. Vermeyeceğiz, bizi ligden atsınlar. Hadi bakalım göreceğiz.”

Borç 285 milyon

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’nin toplam borcunun 285 milyon 625 bin 69 lira olduğu açıklandı. Bu tutara bağlı ortaklıklardan olan alacaklar ve borçlar ile eski ve yeni yöneticilere olan borçların dahil olmadığı kaydedildi. Kulübün yılın ilk 6 aylık dönemde 115 milyon 635 bin 142 lira gelir elde ettiği, 130 milyon 930 bin 853 lira da gider yaptığı, bu tutarlara göre 15 milyon 295 bin 710 lira gider fazlası oluştuğu belirtildi.