Gelecek sezonun kadrosunu kurmak için transferde sıkı çalıştıklarını belirten Yanal, şöyle konuştu:

"Transferle alakalı çalışma yapılıyor. Scout ekibimiz var ve buna ilaveten tüm antrenör arkadaşlar her hafta ciddi bir şekilde maç izliyorlar. Dünya futbolu çok küçüldü, rakamlar anormal uçuk. Genç oyuncu dolaşımı dünyada belli kulüplerin kontrolünde ve scout yapmanın da ötesine geçmek gerekiyor. Çok ciddi detaylı bir ekip kurmak gerekiyor. Bence daha da önemlisi altyapılardan, genç oyunculardan kurulu düzene çok hızlı bir şekilde, sistematik bir şekilde girmek gerekiyor. Önceden bir oyuncuyu gol kralıyken 10 milyona transfer ederken, şimdi 50 milyona yaklaşamazsın. Transferde bütün bunları düşünerek asgari oynama kriterleri net, birkaç mevkinin oyuncusu olan... Çok sağlıklı bir süreç yöneterek nokta atışı yapmamız gerekiyor."

Ersun Yanal gelecek sezon yapılacak kamp çalışmasıyla da ilgi bilgi vererek, "Önümüzdeki sezon kampı Topuk Yaylası'nda planlıyoruz. Audi Cup'a katılacağız. 21 Temmuz'da Avusturya'da maç programımız var, Udinese ve Hertha Berlin'le maçımız var. Ağustos başında Cagliari'yle maç var. 18 Temmuz'da da Ümraniyespor'la maçımız var. Program netleşince sizlerle de paylaşacağız." diye konuştu. 

Yanal, Fenerbahçe'nin uzun zamandır deplasmanda maç kazanamamasıyla ilgili, "Fenerbahçe'nin deplasmanı olmaz. Deplasmanda veya kendi sahasında, diye bir şey kabul etmiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak:beIN SPORTS