Fenerbahçe Yönetimi'nin geçtiğimiz hafta UEFA yetkilileri ile İsviçre'de yaptığı görüşmede; Finansal Fair Play başta olmak üzere birçok önemli konu masaya yatırıldı. İsviçre'nin Nyon kentine  gerçekleşen toplantı hem tanışma hem de son finansal durumu değerlendirmek adına Sarı-Lacivertli kulüp için son derece önemliydi.

UEFA'nın Fenerbahçe'ye uygulamış olduğu mevcut Finansal Fair Play anlaşması sebebiyle başkan Ali Koç'un önderliğindeki yeni yönetimin eli kolu adeta bağlı durumda. Transferde rahat hareket edemeyen sarı-lacivertliler bu sezon ayrıca zararı da sıfırlamak zorunda.

UEFA'DAN ŞAMPİYONLAR LİGİ UYARISI

Yapılan görüşmede UEFA yetkililerinin, sarı-lacivertli yöneticilere özellikle Şampiyonlar Ligi konusunda önemli bir uyarıda bulunduğu öğrenildi. Finansal durumla ilgili tespitlerde bulunan UEFA yetkililerinin, "Bu sezon eleme turlarını geçerek mutlaka Şampiyonlar Ligi'ne kalmaya bakın" ifadelerini kullandığı aktarıldı. Fenerbahçe'nin yapılan anlaşmaya uyabilmesi ve finansal açıdan rahatlamasının en önemli yolunun buradan geçtiği yetkililerce vurgulandı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki gelirlerin sarı-lacivertli kulüp için tatmin edici olmayacağı da belirtildi. Toplantıda mevcut anlaşmanın yenilenmesi veya revize edilmesi gibi bir kararın çıkmadığı da belirtildi.

Kaynak - Milliyet