Chelsea’nin bu sezon Avrupa Ligi grup aşaması maçlarında forma giyen oyuncu, kupa yönetmeliğine göre normalde ikinci turda Fenerbahçe forması giyemeyecekti. Ancak UEFA Avrupa Ligi yönetmeliğinde meydana gelen bir değişikliğin, Moses’in oynamasının önünü açtığı ortaya çıktı. 

Avrupa Ligi 2017-18 Yönetmeliği’nin 43.02 maddesine göre, ocak ayında kadroya katılan yeni bir transferin, ancak aynı ligde daha önce başka bir takımın formasını giymemişse ya da aynı ligde formasını giydiği takım yola devam etmiyorsa yeni takımında ikinci turda oynamasına izin veriliyordu. 

Avrupa Ligi 2018-19 Yönetmeliği’nde ise 43.02 maddesi değiştirildi. Güncellenen maddede, yeni transfer edilen futbolcunun eski takımıyla, ister Şampiyonlar Ligi isterse Avrupa Ligi’nde aynı sezonda daha önce eleme turu, play off turu ve grup aşamasında forma giymiş olabileceği hükmü getirildi. 

UEFA Medya Ofisi’nden Skorer’e yapılan açıklamada, regülasyondaki değişiklik teyit edildi. Geçtiğimiz sezonun sonunda değişen maddeye dikkat çekilerek “Moses geçen yılki regülasyona göre şu an Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe forması giyemezdi.

Ancak şimdi, grup aşamasında Chelsea forması giyse de, son 32 turunda oynama uygunluğu var” denilerek futbolcunun oynayabileceği doğrulandı.