Bu sezona kadar Spartak Trnava diye bir takımdan haberdar olan var mı aramızda? Açık konuşmak gerekirse ben, kuranın çekildiği gün Google’dan aratmak zorunda kaldım.

İlk maçta Anderlecht’i kendi sahalarında 1-0 yenmeyi başardılar. Kadrolarında tanıdık bir tane oyuncu bile yok. İşte böyle bir takımla oynadık.
Maça yine farklı bir ilk 11 ve sistemle başladık.İlk kez üçlü savunma denedik. Roman, Skrtel ve Reyes’ten oluşan üçlü bir savunmayla. Sanırım burada amaç Hasan Ali ve Isla’nın daha çok hücuma katkı vermesi ve kanatlardan gol bulmaktı. Bunu ilk yarıda başaramadık çünkü ne Hasan Ali ne de Isla bu bindirmeleri yapıp orta kesebilecek durumda değildi.

Reyes, Fenerbahçe büyüklüğündeki bir takımda mevcut form durumuyla yer bulamaz. İlk yarıda kritik iki top kaptırdı, rakip çok şükür değelendiremedi.

İkinci yarıya daha istekli başladık ve neticede maçın Eljif ile birlikte göze batan iki adamından biri olan Slimani ile iki gol bularak galip gelmeyi başardık.

Galip gelmek güzel ancak hafta sonu Başakşehir ile oynayacağız ve Spartak Trnava takımı galibiyeti o maç için kesinlikle bir ölçü olamaz. Başakşehir,şu anda ligin ne oynadığını iyi bilen, en formda takımı bence. Bu akşamki oyun Başakşehir maçı için yeterli olamaz.
Peki Başakşehir maçındaki kadro nasıl olmalı ? Hocanın Başakşehir maçında da üçlü savunmayla başlayacağını sanmıyorum. Gerideki dörtlü bozulmaz.

Jailson tek ön libero olarak 6 numara pozisyonunda daha rahat ve pozitif oynuyor, Eljif de 8 numara pozisyonunda değerlendirilir.
Gelelim diğer isimlere, geldiği günden beri neden sol kanatta değerlendirilmediği düşünülen,ikinci golde sol kanattan müthiş bir asist yapan Ayew, orada denenmeli. Sağ tarafta Barış, önlerinde Benzia ve Slimani ile ayaklarımız çok daha sağlam yere basabilir.

Pazar akşamı mutlaka galip gelmek zorundayız, başka yolu yok.

Umarım bu akşam bir milat olur, yeni bir sayfa açarız. Pazar akşamı ya tamam ya devam maçına çıkıyoruz. Çok zor geçecek, şans yanımızda olsun.

Herkese sevgiler, saygılar…