Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Kizer krizi ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözler hakkında konuştu. Mahmut Uslu, "Rahmetli Özhan Ağabey ya da Duygun Hoca olsaydı böyle hatalar yapmazlardı" dedi.


Galatasaray'a yüklenen Mahmut Uslu, Kevin Grosskreutz için Sarı-kırmızılılar'a gönderme yapmayı ihmal etmedi ve "Galatasaray sorumlusunun söylediğinin aksine, Fenerbahçe olarak, bu konuyla ilgili demeç vermedik. Federasyonun emir erimiz olduğunu söylüyor. Tufan-Cemal skandalında da mı TBF emir erimizdi? Şampiyonluk maçına çıkmadıklarında da mı TBF emir erimizdi? Kizer’i TBF mi oynattı? Futbolda Grosskreutz profesyonellerin hatası nedeniyle oynayamadığı zaman da Türkiye Futbol Federasyonu mu hatalıydı? Kizer ABD Milli Takımı’nda oynamış, Bosna Milli Takımı’nda nasıl oynayabilir? İnternete baksınlar, aslında baktıklarından eminim. Çaresizlikten yaptılar." şeklinde konuştu.

Kizer olayında TBF'nin de hatalı olduğunu belirten Uslu, "Yönetmelikler bu kadar açık olduğu halde, lisans için nasıl müracaat edebildiler? Ne federasyon başkanının, ne federasyon yöneticilerinin haberi var. Bu bir oyun. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Asıl skandal, bu lisansı nasıl aldıkları. Avrupalı lisansı almış bir oyuncu daha sonra nasıl ABD lisansı alabiliyor?.. Bu mutlaka araştırmalı.. Bu lisansı kimlerin verdiği belirlenmeli ve ortaya çıkartılmalıdır.” dedi.

Suçlunun Galatasaray olduğunu belirten tecrübeli yönetici, "Hatayı kendilerinde aramalılar. Kapalı kapılar ardında iş çevirme alışkanlıkları var… 21. maddeye göre oyuncu Avrupalı statüsünde başladıysa öyle devam etmeli. Eğer önce Avrupalı sonra da ABD’li olarak oynatırsan hükmen mağlup olursun." ifadelerini kullandı.


Kizer'ın maçta oynatılmaması gerektiğini vurguladıklarını açıklayan Mahmut Uslu, "Basın toplantısında, maçtan sonra itiraz ettiğimiz söyleniyor. Aksine, maçtan bir gün evvel, bu oyuncunun oynatılmamasi gerektiğini hem şifahen, hem yazılı olarak bildirdik ve hatta maçtan 2 saat evvel resmi itiraz dilekçesi verdik. Bizim için mağlup olup olmamak çok da önemli değil.. Zaten son 15 yıldır biz Türk kadın basketbolunu domine ediyoruz." dedi.

"Bu yanlışlıkları yapanlar görevde kalıyor... Rahmetli Ali Ağabey (Ali Uras), Özhan Ağabey (Özhan Canaydın) ve hatta Sayın Duygun Yarsuvat Hoca, olsa bunlar olmazdı. Hatayı basın toplantısı ile düzeltmeye çalışmazlardı. Bu durum, onların başkanlık dönemlerinde olsa, o profesyonellerin işine son verilir, kovulurlardı. Ancak hata yapanlar duruyor, başka kişi ve kurumlar suçlanıyor."