Fransız yıldız oyuncu Mathieu Valbuena, kendisini Fenerbahçe Kulübü'ne bağlayan 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Sarı-lacivertli ekibin Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile basın mensuplarına poz veren deneyimli oyuncu, şampiyonluk için elinden geleni yapacağı belirtti.

Uslu: “Bizi şampiyon yapacak oyunculardan bir tanesi”

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenen imza töreninde ilk olarak söz alan Mahmut Uslu, “Arkadaşımızı fazla tanıtmaya gerek yok, hepiniz biliyorsunuz. Kendisine de teşekkür ederiz, bize gelmek için çok emek verdi. Hocamız da çok istiyordu. Önümüzdeki sene olmazsa olmazımız, biz her halükarda şampiyon olmak istiyoruz. Allah isterse de olacağız. Bizi şampiyon yapacak oyunculardan bir tanesi diye konuştu.

"Lider oyunculardan birisi olabilirim ama her maçı kazandıramam"

Fenerbahçe ile ilgili övgü dolu değerlendirmelerde bulunan Fransız futbolcu Valbuena ise şunları söyledi:
"İlk günden beri burada çok iyi şekilde ağırlanıyorum. Fenerbahçe gibi bir takımda futbol oynayacak olmak benim için büyük gurur. Dışarıdan baktığımda Fenerbahçe zaten büyük bir kulüptü. Buraya geldiğimde Fenerbahçe'nin çok daha büyük olduğunu gördüm.  Fenerbahçe için sahaya çıkıp şampiyon olması için elimizden ne geliyorsa ortaya koyacağız. Hocamızı Marsilya'da oynadığım dönemden tanıyorum. İyi bir hoca olduğunu biliyorum. Nerede daha çok katkı sağlayacağımı düşünürse ona göre davranırım. Geçen sezon solda oynadım ama hocam nerede görev verirse oynarım. Her zaman yüksek seviyelere ulaşabileceğime inandım. Oynadığım her kulüpte başarılı oldum. Takım olamazsak hiç oluruz. Tabii ki Fenerbahçe'nin lider oyuncularından birisi olabilirim ama her maçı kazandıramam.

Fenerbahçe
'yi sadece ben başarıya ulaştıramam. Burada en önemli nokta takım olarak hareket etmemiz. Birlik olmamız gerekiyor. Taraftarlarımızın ilgisini yakından hissettim. Fenerbahçe taraftarı o kadar büyük ki her yerde karşınıza çıkabiliyorlar. Onların bize yapmış olduğu baskı bizi ileriye taşımalı sorumluluğumuzu almalıyız. Beni çok iyi karşıladılar. Beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu hissediyorum. Büyük bir baskı söz konusu. Bu baskı, itici güç olmalı."