Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de bu sezon en az 900 dakika forma giymiş oyuncular arasında en sık asist yapanlar (dakika/asist) listesinde Fenerbahçe'li oyuncu Mathieu Valbuena da bulunuyor. Dakika başına en çok asist yapan oyuncuların listesi  şöyle; 

Lazio'nun Brezilyalı kanat oyuncusu Felipe Anderson 131 dakika ortalamayla listenin başında yer alıyor. Ligde 7 asisti bulunan  Anderson 3 de gol attı.


Felipe Anderson'dan sonra 138 dakika ortalamayla Neymar geliyor. Süper yıldız bu sezon ligde 13 asist yapmasına rağmen listede 2. sırada. Ayrıca Neymar asistlerinin yanında takımına ligde 20 gollük de bir katkıda bulundu.

144 dakika ortalamasıyla Bayern Münih'in yetenekli oyuncusu James Rodriguez bu isimleri takip ediyor. Ligde oynadığı maçlarda yaptığı 10 asistin yanı sıra James fileleri de 6 kez havalandırdı.

Listenin 4. sırasında yine Bayern Münih'ten bir oyuncu, Thomas Müller yer alıyor. Golcülüğünün yanında asistleriyle de ön plana çıkan Alman forvet 152 dakika başına bir asist ortalamasıyla ligde 12 asist yaptı 9 da gol attı. 

Listedeki diğer isim ise Fenerbahçe'nin kanat oyuncusu Mathieu ValbuenaFransız yıldız bu sezon ligde 9 asistle oynarken 6 tane de gol attı.  Her 156 dakikada bir yaptığı asistle listede bulunuyor.Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de Valbuena'dan daha fazla asist yapan yalnız bir oyuncu bulunuyor. O da Medipol Başakşehir'in oyuncusu Edin Visca.