-Yeni takımınla ilk yarı bitti bile… Geriye döndüğünde, şu 6 ayı nasıl değerlendirirsin?
 
Sezona zorlu bir başlangıç yaptık. Baktığınızda takımımızda geçen yıla oranla ben dahil çok fazla değişiklik vardı ve yeni bir hoca gelmişti. Hocamızın da kendi sistemini takıma yerleştirmesi gerekiyordu. Şu da bir gerçek ki; bu bir günde olabilecek bir şey değil, çünkü bu sezon takımda çok fazla sayıda yeni oyuncu var. Bu tip durumlarda hemen istediğiniz kıvama gelemiyorsunuz. Çalışarak, antrenman yaparak ve birbirinizi tanıdıkça gelişim gösterebilirsiniz. Ancak ilk yarının son dönemlerine doğru, özellikle takım ruhu açısından çok iyi bir görüntü yakaladığımızı söyleyebilirim. Bu da saha içerisine yansıdı.
 
-Devre arası kampının ikinci yarıya yansımaları neler olacak sence?
 
Kuşkusuz kamp dönemleri her takım için oldukça faydalı geçer. Birlikte iyi bir kamp dönemi geçireceğimizi düşünüyorum. Hedeflerimize odaklanarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kamp dönemi İstanbul’daki antrenmanlarımızın devamı niteliğinde olacak. Ligin ikinci yarısında hem Kupa’da hem de Lig’de bizi bekleyen çok sayıda önemli maç var. Heyecan verici bir ikinci yarı olmasını bekliyorum. Kesinlikle kolay olmayacak ama hedeflerimize ulaşmak istiyorsak bunun ilk adımı; iyi bir hazırlık dönemi geçirmek.
 
-2017 yılı sana neler kattı, neler için müteşekkirsin?
 
2017 benim için çok çok güzel bir yıl oldu. Sezonu genel olarak değerlendirirsem; hem Olympique Lyon’da hem de burada geçirdiğim dönemle birlikte çok güzel bir yılı geride bırakıyorum. Çok sayıda maç oynadım. Kendi kariyerim açısından da iyi bir yıl oldu; goller attım, asistler yaptım... Lyon’daki döneme bakacak olursak; açıkçası üzüntülü bir yıl da oldu, çünkü Avrupa Ligi’nden yarı finalde elenmek bizim için çok üzücü ve talihsiz bir durumdu. Ancak bir yandan da; Fenerbahçe’ye gelmek ve bu takımın parçası olabilmek benim için çok büyük bir gurur oldu. En önemlisi de; Türkiye’deki bu tutkuyu ve futbol ateşini keşfetme fırsatı buldum. Bu bana göre parayla satın alınabilecek bir şey değil. Burada futbola karşı çok sıra dışı bir ilgi var. Futbol kariyerimde bunu yaşamış olmak gurur verici. Ligin ilk yarısı da bana göre çok iyi geçti. Takıma en iyi şekilde katkı sağlamaya çalıştım. Umuyorum ki; 2017-2018 sezonu bir şampiyonluk kupasıyla taçlanır, çünkü hem taraftarlarımız hem de bizler bunu hak ediyoruz. 
 
-Kendin ve Fenerbahçe için 2018 yılı dileklerini alabilir miyiz?
 
Takım olarak bu ritmi sürdürebilmemiz gerekiyor. Zorlu bir başlangıç yapmamıza rağmen, sonrasında toparlanmayı başardık. Uzun bir süredir namağlup bu yarışın içindeyiz. Bizim yapmamız gereken performansımızı en üst düzeyde tutarak maç kazanmak ve şampiyon olmak. Çünkü sezon sonunda insanların aklında kalan şey, şampiyonluğu kimin aldığı oluyor. Kısacası en önemli şey; şampiyonluklar ve kazanılan kupalar. Ben, Fenerbahçe’ye kupalar kazanmaya geldim. Bu duyguyu burada tatmak istiyorum. Bu takımda daha önce Fenerbahçe forması altında şampiyonluk yaşamış isimler var ve onlar bu tarz durumlarda nasıl çılgın bir ortam oluştuğunu biliyorlar, ben de bunu yaşamak istiyorum. Evet, Marsilya’da yaşamıştım ama burada çok daha iyi ve onun ötesinde olacağını düşünüyorum. Hepimiz bunu yaşamak ve bu duyguyu tatmak istiyoruz. Sezon sonunda hem Türkiye Kupası’nı hem de Lig Şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz. Bu başarıların bir parçası olmak istiyorum. Sezon başından bu yana yaptığım gibi bütün çabamı sahaya yansıtabilmek, tek dileğim.