Sarı-lacivertli takımda geçen sezon 4.2 milyon euro kazanmasına rağmen bekleneni veremeyen Hollandalı futbolcunun garanti ücreti ve sözleşmesi başa bela oldu. Yeni transferlerde bu hatayı tekrarlamak istemeyen yönetim politikasını değiştirdi.

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Yönetimi, Hollandalı futbolcu Van der Wiel'de yaptığı hatayı tekrarlamamak için ince eleyip sık dokuyor.
Garanti ücret ve imza parası dahil geçen sezon 4.2 milyon euro kazanan ve Van Persie'den sonra takımın en pahalı oyuncusu olmasına rağmen katkı sağlamayan Hollandalı, disiplinsiz hareketleri sebebiyle kadro dışı kalmıştı. Garanti, yüksek ve uzun vadeli kontrat sebebiyle futbolcuyla ilgili olarak büyük bir çıkmaza giren sarı-lacivertliler artık transferde benzer bir durum yaşamak istemiyor. Bu nedenle bonservisi elinde futbolcuların istediği imza paraları, garanti kontratlar ve yüksek ücretler sebebiyle sıkıntı yaşanıyor. Ayrıca Finansal Fair Play kurallarına uymak zorunda olan sarı-lacivertliler bu nedenle yüksek ücretli oyunculardan kaçınıyor.

Kocaman dengesi
Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın en çok dikkat ettiği konuların başında da ücret dengesi geliyor. İlk görev aldığı dönemde ısrarla bu konu üzerinde çalışan deneyimli teknik adam, takımda belli bir seviyenin üzerine ücretleri hiçbir zaman çıkarmadı. Benzer bir durum yeni sezonda da geçerli olacak.