Gökhan Gönül'e teşekkür ederek yollarını ayıran Fenerbahçe, sağ bek transferi için dünyaca ünlü bir ismi İstanbul'a getirdi. Sevgilisi Rose Bertran ile birlikte İstanbul'a gelen Hollandalı yıldız futbolcu, Kalamış'ta bulunan Wyndam Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'e yerleşti. Fenerbahçeli yöneticilerin yakından ilgilendiği ve İstanbul turunda eşlik ettikleri yıldız futbolcu, dün şehri gezerken, bugün erken saatlerde Ülker Stadyumu'na geldi. Burada yöneticilerle sözleşme detaylarını görüşen Hollandalı futbolcu, ardından boğaz turuna çıktı. Denizde geçen günün ardından otele dönen yıldız oyuncu, yarın İstanbul'dan ayrılacak. Şehri çok beğenen ve yöneticilerle yaptığı uzun görüşmenin ardından Fenerbahçe'de oynamayı kabul eden Gregory Kurtley Van der Wiel, yarın İstanbul'dan ayrıldıktan sonra resmi sözleşmeyi imzalamak için tekrar İstanbul'a gelecek. Arada çok küçük pürüzlerin kaldığı ve bunların da Fenerbahçe yönetimi tarafından giderileceği öğrenildi.


VAN DER WIEL KİMDİR?

Futbola Ajax altyapısında başlayan Van der Wiel, 2006 yılında A takımla profesyonel sözleşme imzaladı ve tam 6 sezon Hollanda ekibinin formasını giydi. Burada gösterdiği başarılı performansla Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Bert van Marvijk'in dikkatini çeken oyuncu, 21 yaşında milli takım kadrosuna dahil edildi.

DÜNYA KUPASI KADROSUNA DAHİL OLDU

2010'da Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı kadrosunda yer alan ve finale yükselen kadronun değişilmez ismi olan Van der Wiel, Avrupa'nın devlerinin dikkatini çekmeyi başardı.

BONSERVİSİ ELİNDE

2012 yılında 6 milyon Euro karşılığında Paris Saint Germain'e transfer olan futbolcu, burada 4 yıl forma giydiği ve üst üste 4 sezon şampiyonluk yaşadı. Geride kalan sezonla birlikte sözleşmesi sona eren yıldız oyuncu, Paris Saint Germain'den ayrıldı. Fenerbahçe'yle büyük ölçüde anlaşmaya varan Hollandalı oyuncunun bonservis ücreti bulunmuyor.