Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, önce oyuncusunu, “Güçlü olmazsan bu ligde ayakta kalamazsın. Senin ise fiziksel seviyen aşağılarda. Fazladan çalış, eksiklerini gider” diye uyardı, sonra özel hoca görevlendirdi.Fenerbahçe'nin devre arasına kadar en önemli sorunu Van Persie’nin mutsuzluğu, düşük performansı ve Pereira ile ilişkileriydi.

2016 ile birlikte ise bu üç konuda da olumlu gelişmeler yaşanıyor. Van Persie’nin 2 güzel golle vitrine çıktığı son Giresun kupa maçının öncesinde, 90 dakika içinde ve sonrasında yaşananlar Hollandalı yıldızın ikinci yarıda Fenerbahçe’ye çok daha ciddi katkı sağlayacağının işaretlerini verdi.

AĞRILAR HİSSEDİNCE...

Pereira buzların erimesi ve oyuncusunu kazanmak amacıyla tüm becerilerini kullandı. Ama önce Van Persie’yi bu konuda ikna etmesi gerekiyordu. Antrenör Fatih Yıldız’ı görevlendiren Pereira, Hollandalı’ya fiziksel olarak güçsüzlüğünü ve bunu nasıl çözeceğini aktardı. Ama onu asıl ikna eden, lige verilen aradan sonraki ilk antrenmanda hissettiği ciddi ağrılardı...

BURASI TÜRKİYE...

Pereira burada devreye girdi ve özel görüşmede golcüye şu iki konuyu anlattı:

1- “Takımın fizik seviyesinin altındasın. Bunu yakalamak için güçlenmelisin. Bu fiziksel durumun ile 90 dakikayı çıkarman zor. Belli bir seviyeyi yakalamak için zorlandıkça da sakatlanacaksın. Bunları çözmenin yolu, planlı bir çalışma süreci...”

2- “Türkiye Ligi başka liglere benzemez. Sert oynanıyor ve hakemler buna müsamaha gösterebiliyor. Bu anlayışta sahada boş alan bulman da zor. Kuvvetli olursan, sertliğe karşı koyabilir ve istediklerini yapabilirsin.”

VE KOLLARI SIVADILAR

Pereira ile Van Persie arasındaki diyalog sonrası iki taraf da kendi üzerlerine düşeni yapmaya başladı. Bunları şöyle sıralamak mümkün:

1- Hollandalı futbolcu kendisini yetersiz görmediği için kaçındığı özel çalışmalara başladı. Güçlenmek için salonda uzun süreli çalışmalar yaptı ve Giresun maçı öncesi de, hocasına gidip, “Ben hazırım” dediği için kadroya girdi, 90 dakika sahada kaldı, maçın da yıldızı oldu.

2- Pereira da hem golcüsünü kazanacak, hem takıma maç kazandırmasını sağlayacak formüller üzerinde çalıştı. Önceki gün başlayan ve Hollandalı’yı öne çıkaran yeni uygulama ve anlayışın bütün sezon boyu sürmesi bekleniyor.

KAYNAK:SüperFb.com