Fenerbahçe’nin Bursaspor ile oynadığı maçta yedek kalan Van Persie, buna tepkisini oyuna girerken teknik direktör Vitor Pereira’ya yaptığı hareketle göstermişti. Hollandalı yıldız maçtan sonra da “kulübeme kaldığım için mutlu değilim” diyerek ilk onbirde olmak istediğini söylemişti. Hatta Van Persie’nin bu sözleri İngiliz basınında da yer almıştı. Pereira, buna önce sessiz kaldı, ardından da uygulamasıyla cevabını verdi.

Portekizli teknik adam antrenmandaki uygulamasıyla Van Persie’yi Beşiktaş derbisinde de yedek soyunduracağını gösterdi. Markovic’i yine ilk onbirde oynatacak olan Pereira, santrfor bölgesinde de Fernandao’ya yer verecek. Pereira bu uygulamasıyla “Bu takımda patron benim” mesajını diğer oyunculara da vermiş olacak. Caner de derbiye kulübede başlayacak ve hocadan görev bekleyecek

Derbi maçta sahaya süreceği ilk onbiri hemen hemen belirleyen Portekizli teknik adamın kararsız kaldığı tek konu ise Ozan ve Alper. Pereira bu ikiliden birini ilk onbire alacak, ancak son kararını maç öncesi verecek. Mehmet Topal-Raul Meireles ikilisi ise yine orta sahada forma giyecek. Defansın sağında yine Şener, solunda da Bursaspor maçının iyilerinden Hasan Ali mücadele edecek.