Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Sarı-lacivertli ekipte istikrarlı bir şekilde ilk 11’de forma şansı bulamayan Robin Van Persie için Hollanda’da özel bir analiz yapıldı. Voetbal International sitesi, Van Persie için detaylı bir yazı yayınlayarak, golcü futbolcunun son durumuna değindi.

Yedek kalmanın 32 yaşındaki futbolcu için önemli sorun olduğu belirtilip, her geçen hafta yıldız isim için kara bulutların arttığına işaret edildi. Daha önce geçtiğimiz kasım ayında Hollanda Teknik Direktörü Danny Blind’in özellikle Van Persie’nin Fenerbahçe’de düzenli oynayamamasına vurgu yaptığı ve milli takım konusunun zora girmeye başladığı anımsatıldı.

O tarihten bu yana sarı-lacivertli takım içinde tecrübeli forvet için değişen bir şeyin olmadığı hatta son dönemde sıkıntıların dikkat çektiği aktarıldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın forvette öncelik olarak hep Jose Fernandao’yu istediği kaydedilirken, özellikle Van Persie’nin son 3 maçta yedek soyunduğu dile getirildi. Van Persie’ye oranla teknik açıdan zayıf olan Fernandao’nun fiziksel açıdan kuvvetli ve hazır olması sayesinde formayı kapabildiği savunuldu.

İngiliz şakası

Fenerbahçe’de Robin Van Persie’nin yedek kalması İngilizler tarafından da dikkat çekti. Başta Arsenal taraftarları olmak üzere futbolseverler, sosyal medya üzerinden Hollandalı yıldızın farkına vurgu yapmak istedi.

Özel olarak hazırlanan fotoğraflarda, Van Persie’nin Arsenal’de oynarken idmanda çalıştığı bir görüntü ile Fenerbahçe’de elleri ceplerinde bir anı karşılaştırıldı. Fotoğrafın üzerine de nükteli bir şekilde, “Robin Van Persie İngiltere’de iken ve Robin Van Persie Türkiye’de iken’ notları yazıldı.

Van Persie formaya yakın

Hafta boyu takımdan ayrı çalışan, Amedspor maçının kadrosuna alınmayan Van Persie’nin, Kasımpaşaspor’a karşı ilk 11’de oynaması bekleniyor. Kulübede beklemekten rahatsız olan Hollandalı futbolcunun son taktik çalışmalarda istekli ve hazır bir görüntü çizdiği kaydedildi. Antalya karşısında 4 gol yiyen F.Bahçe’de, başarılı savunma hattı da Kasımpaşa maçıyla tekrar biraraya geliyor. Cezası biten Kjaer ile sakatlığını atlatan Gökhan ilk 11’deki yerlerini alacak.

19

F.Bahçe’nin Hollandalı yıldızı Robin Van Persie ligde 19 maça çıktı ve rakip filelere 8 gol bıraktı. Van Persie, 1 de asist yaptı.