Topuk Yaylası kampından bu yana takımla birlikte çalışmak yerine salonda yalnız çalışmayı tercih etmesiyle gündeme gelen Robin van Persie’nin bu tavrına sebep olarak Vitor Pereira’nın antrenman yöntemlerini beğenmediği iddia ediliyordu. Son günlerde Vitor Pereira’yı istifaya davet eden yönetim ile Portekizli teknik adamın ters düşmesi üzerine dün yapılan sabah antrenmanından itibaren çalışma programlarını yerli hocalar belirlemeye başlamış ve hatta iki yıl önce Aykut Kocaman’ın getirdiği GPS yelekleri de kullanılmaya başlamıştı. Vitor Pereira’nın beğenmediği bilimsel metotların antrenmanlarda tekrar kullanılmaya başlamasıyla takımla çalışmaya başladığı görülen Robin van Persie’nin bugün Twitter üzerinden paylaştığı fotoğrafa Vitor Pereira’yı dahil etmemesi ve fotoğrafın üzerine yazdıkları ikili arasındaki şiddetli anlaşmazlığı doğrular nitelikte.

Bugün sabah antrenmanında çekilen fotoğrafta Vitor Pereira, Fernandao, Stoch, Alper, Volkan Şen, Van Persie ve Aatif Chahechoue bulunuyordu. Ancak Robin van Persie’nin paylaştığı fotoğrafta aslında sol tarafta bulunması gereken Pereira’nın olmadığı görülüyor. Bu durum bazı haber kaynaklarında ve sosyal medyada Hollandalı golcünün Vitor Pereira’yı fotoğraftan kestiği şeklinde yorumlansa da işin aslı esasında tam olarak böyle değil.

Robin van Persie’nin paylaştığı ve sol tarafta Vitor Pereira’nın bulunmadığı fotoğrafın aynısı Fenerbahçe’nin resmi İnstagram hesabında da paylaşılmıştı. Yani aynı fotoğraftan iki tane var; Pereira’lı olan ve Pereira’sız olan. Tabii bu bilgi bir kenara, Van Persie’nin Pereira’sız olan fotoğrafı paylaşmayı tercih ettiği de bir gerçek.

Öte yandan bir diğer ayrıntı da Van Persie’nin paylaştığı fotoğrafın üzerine yazdıkları. “Bu sabah güzel, yoğun bir koşu antrenmanı yapıldı” yazıp, yanına da ‘tik’ atan Van Persie’nin Pereira’nın çalışma yöntemlerinden kurtuluğu için ve değişen antrenman sisteminden dolayı oldukça mutlu olduğu anlaşılıyor.

İşte Van Persie’nin paylaşımı, Fenerbahçe'nin paylaşımı ve fotoğrafın asıl hali: