Hollandalı yıldız Robin van Persie, yeniden formasına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirtirken, Pereira’nın Fernandao’nun oyuna girmesinden sonra kendisini sağ kanatta kullanması için “Bu şekilde oynamaya alışık değilim. Ama takımın buna ve benim bu şekilde oynamama ihtiyacı vardı. Önemli olan arkadaşlarıma yardımcı olmaktı. Bunu da başardığımı düşünüyorum” dedi.

Bursaspor ve Beşiktaş maçlarına yedek başlayan ve durumdan rahatsızlığını net şekilde ortaya koyan Robin van Persie, Celtic deplasmanında formayı kaparken, futbol olarak pek de bekleneni ortaya koyamadı.

Glasgow’daki karşılaşmanın ardından spor basınının sorularını yanıtlayan Hollandalı yıldız, mücadeleye ilk 11’de başlaması ile ilgili “Tekrar sahada olmak güzeldi” yorumunu yaptı.

Van Persie, 2-0’dan 2-2’ye gelen mücadele için ise “Çok iyi bir geri dönüştü. İyi bir netice ve önemli bir puan aldık” ifadesini kullandı.

Maça ileri uçta başlayan ancak daha sonra sağ kanada geçmek zorunda kalan Hollandalı oyuncu, sık sık savunmaya yardım etmek zorunda kalmıştı. Van Persie bu bölgedeki verimi konusundaki soruya ise şu yanıtı verdi;

“Bu şekilde oynamaya pek alışık değilim açıkçası. Ama takımın buna ve benim bu şekilde oynamama ihtiyacı vardı. Önemli olan arkadaşlarıma yardımcı olmaktı. Bunu da başardığımı düşünüyorum.”

Yıldız futbolcu son dönemde Teknik Direktörümüz Pereira ile yaşadığı sıkıntılı süreç hatırlatıldığında ise “Celtic karşısında iyi bir maç çıkardık ve çok önemli bir puan aldık” cevabını vererek geçmişte yaşanan bu olaya değinmek istemediğini de bir anlamda ifade etmiş oldu.

Bu arada Fernandao’nun Celtic maçında oyuna sonradan girip attığı iki gol Teknik Direktörü Vitor Pereira’yı yine köşeye sıkıştırdı. Hafta sonu oynanacak olan Akhisar maçına hangi forvetle çıkacağı konusunda kararsızlığa kapılan Portekizli hocanın, tercihini kimden yana kullanacağı ise merak konusu.