Sarı-lacivertliler'in yaz transfer döneminde Çaykur Rizespor'dan trasnfer ettiği golcü oyuncu için avrupanın dört bir yanından teklifler yağmaya devam ediyor. Ligin ilk 7 haftası itibariyel attığı 3 golün dışında oyun içinde takıma yaptığı katkı ile takdir toplayan Kosovalı golcü için trasnfer iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Bu kez ise Premier Lig ekiplerinden Bournemouth'un yaşındaki golcü oyuncu için devre arasında nabız yoklayıp sezon sonunda ise kadrosuna katacağı iddia edildi. 

Geçtiğimiz günlerde ise Vedat Muriqi'in Kosova milli takımında oynayacağı maçlar esnasında Lazio tarafından izleneceği iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine Kosovalı golcü böyle söylnetilerin çıkmasının her oyuncu için mutluluk verici olduğunu fakat şu anda takımına yeni katıldığını ve Fenerbahçe'nin başarısı için uğraştığı dile getirerek iddiaları yanıtladı.

Calum Wilson yerine Muriqi

Premier Lig'de Lukaku'yu Inter'e gönderdikten sonra forvet mevkisinde bir boşluk oluşan Manchester United, Bournemouth'da istikrarlı bir performans sergileyen İngiliz forveti gündemine alınca Bournemouth da oyuncunun alternatif arayışlarına başladı.

Wilson yerine oyuncu araştıran İngiltere ekibi Fenerbahçe'de ön plana çıkan Kosovalı golcü oyuncuyu listesine aldı.

Bu sezon ligde tek hedefi şampiyonluk olan sarı-lacivertliler'de Vedat Muriqi takımın en önemli oyuncularından birisi olarak yer alıyor. Oyuncunun satışı konusunda herhangi bir karar almayan kulübün gelecek teklifin miktarına göre değerlendirme yapacağı belirtildi.

Sezon başında Galatasaray ile transfer yarışında giren Fenerbahçe, Vedat Muriqi'yi renkleirne bağlamayı başarmıştı. Kosovalı golcü Süper Lig'de sarı lacivertli forma  ile çıktığı  7 karşılaşmada rakip takım filelerine 3 gol gönderirken aynı zamanda 1 de asist yaptı.