Gelecek sezon kadrosu için kolları sıvayan Süper Lig ekibi Fenerbahçe, bu kez işi sıkı tutuyor. 

Spor Toto Süper Lig'i bilen ve yüksek maliyetli futbolculardan uzak durmayı planlayan Sarı Lacivertli kulüp, uzun süredir renklerine bağlamayı düşündüğü 30 yaşındaki Boşnak futbolcu Edin Visca'dan vazgeçmiyor. 

Medipol Başakşehir ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Boşnak futbolcunun da sezon başında ve devre arasında olduğu gibi Fenerbahçe'ye gelmeyi çok istediği öne sürülüyor.

Başakşehir Yönetime'ne bu konuda net mesajlar veren 30 yaşındaki futbolcu, gelecek sezon Sarı Lacivertli formayı giymeyi çok istediğini ifade ettiği iddia edildi.

Başakşehir'den kendisine kolaylık sağlanmasını isteyen yıldız futbolcunun şu ifadeleri kullandığı öne sürüldü; "Daha önce de bu konuda görüşüm ortadaydı ama şartlar oluşmadığı için somut bir gelişme olmamıştı. Gelecek sezon öncesi de Fenerbahçe'den teklif gelmesi halinde sizden kolaylık bekliyoru. O formayı giymek istiyorum. Başakşehir'in gönlümdeki yeri çok ayrı. Burada önemli başarılar yaşadım ve kendimi Başakşehir formasıyla kanıtladım. Ancak artık yeni bir serüvene başlamak istiyorum. Sizin de bu konuda anlayışlı davranacağınızı düşünüyorum"

Medipol Başakşehir, 2011-12 sezonu öncesi 300 bin euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattığı Edin Visca için son yapılan görüşmelerde 8 milyon euro istiyordu.

Bu bedeli yüksek bulan Sarı Lacivertli kulüp ise sezon başında 5, devre arasında ise 4 milyon euro'nun üstüne çıkmıyordu.Fenerbahçe, oyuncunun da istekli olduğu bu süreçte daha düşük bir bedel ya da takas teklifiyle transferi bitirmeyi planlıyor.

30 yaşındaki tecrübeli futbolcu Visca, 9. sezonuna girdiği Başakşehir ile Süper Lig'de son yıllara damga vurdu.

2017-18'de 15, 2018- 19'da da 14 asistle bu alanda zirveye çıkan Boşnak oyuncu, attığı gollerle de adından söz ettirdi. Geçtiğimiz sezon 13, 2017-18'de 9 kez fileleri havalandıran Edin Visca, Turuncu Lacivertli takımın en önemli hücum gücü oldu.

Boşnak futbolcu, bu sezon ise 26 lig maçında 8 gol 11 asistlik performans sergiledi.

Başakşehir formasıyla 9. sezonuna giren Edin Visca, bu süreçte 339 resmi karşılaşmaya çıktı.

Bu maçlarda 95 kez rakip fileleri havalandıran 30 yaşındaki deneyimli futbolcu, 97 de asistlik performansa imza attı.

Kariyerinde kırmızı kart görmeyen yıldız futbolcu, 23 kez sarı kart gördü.

Kaynak: Super Haber