Kovid-19 pandemisi sebebiyle online olarak gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'na görüntülü bağlanan Ballı, futbol takımıyla ilgili tedbirler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ballı, şunları kaydetti:

"Takımımız Süper Lig'de 7. sırada, Türkiye Kupası'nda da yarı final maçlarının ilk ayağını oynamıştı. Maalesef dünyanın sorunu olarak ortaya çıkan pandemi, futbolun Türkiye'de de durmasına neden oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Türkiye Futbol Federasyonu'muzun aldığı karar doğrultusunda liglere ara verildi. Bunun hemen akabindeki toplantılarda almamız gereken tedbirleri masaya yatırdık ve en kısa zamanda faaliyete geçirdik. Bu tedbirler futbolcularımızın evde kalmasıydı. Bu konuda futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hepsi alınan kararlara uydular. Değil ülke dışına çıkmayı şehir bile değiştirmediler, evlerinden dahi dışarı çıkmayarak bu konuda büyük hassasiyet gösterdiler."dedi.

Futbolcuların evlerine spor aletleri göndererek çalışmaların aksamamasını sağladıklarını anlatan Ballı, "Futbolcularımızla online programlarla antrenmanlar yapıldı. Bu antrenmanlarla futbolcularımızın fiziksel durumlarını korumaya çalıştık. Altı hafta futbolcularımız evlerinde çalıştı. Tesislerimizde çok ciddi önlemler aldık. Futbolcularımız tesislere çağrılıp küçük gruplar halinde fiziksel antrenmanlar yaptık" diye konuştu.

Volkan Ballı, TFF'nin ligi 12 Haziran'da başlatmayı planladığını hatırlatarak, "Açıklanan bir tarih var. Netleştiği anda programlar ona göre uygulanacak, toplu antrenmanlar başlayacak. Başlama zamanı 12 Haziran gibi gözüküyor. Bu tarihe göre plan ve program yapılıyor. Bu kesinleştiği anda takımımız toplu halde çalışmalara başlayacak. Bunun için de burada futbolcularımız ve çalışanlarımızın sağlığı için her türlü tedbir alınmakta" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA