Yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren Fenerbahçe'de kaptan Volkan Demirel, basın mensuplarının karşısına çıktı. Geçirdiği fıtık ameliyatı sonrası tedavi sürecinde olan ve bu nedenle takım çalışmalarına henüz katılamayan tecrübeli eldiven, kampta güzel bir atmosfer olduğunu ve herkesin çok istekli çalıştığını ifade etti.

Tedavi sürecine de değinen Volkan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Turgay Şeren'in ailesine başsağlığı

“Turgay ağabeyin ailesine başsağlığı diliyorum. Gerçekten Türk futboluna çok büyük hizmetler vermiş bir isim. Aynı zamanda geçmiş zamanda kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ve şehitlerimizin ailelerine de başsağlığı diliyorum. Onların yaşadığı acıları, dertleri ve kederleri bizlerde fazlasıyla yaşıyoruz. Hem karakter hem de duygu olarak çok güçlü bir ülkeyiz. İnşallah bu zor dönemleri de en iyi şekilde atlatacağız. Tekrardan herkesin başı sağolsun. Bununla beraber iyi bayramlar dileklerimi de iletmek istiyorum. Herkesin bayramını kutluyorum”

"İyi bir süreç geçiriyorum"

Kendime gelecek olursam da çok iyi bir sezon başı geçiriyorum. Doktoruma, fizyoterapist arkadaşlarıma; Umut, Ata, Bülent, masörlerimiz; çok ilgili ve alakalılar, tatil döneminde başlayan bir birliktelik. Çok iyi de hazırlanıyoruz. İnşallah en kısa zamanda da sahalara geri döneceğimi düşünüyorum. Buradan ameliyatımı gerçekleştiren Çağatay Öztürk ağabeye ve Burak ağabeye de teşekkür ediyorum. Çok emekleri var bende bunları söylemeden geçemiyorum.

Son 2 gün. Kampı bitiriyoruz. İstanbul’a döndüğümüzde de hazırlık maçlarıyla birlikte Şampiyonlar Ligi Ön eleme maçına hazırlanacağımızı düşünüyorum”

"İyi ki ameliyat olmuşum"

"Benim sakatlığım biliniyordu ama hiçbir zaman bu safhaya gelmemişti. Son safhada bu ağrı diz ve topuğa kadar inince, ameliyat olmak zorunda kaldım. Çünkü ben daha önce de iki kere omuzumdan sakatlık yaşadım ve vücuduma hiçbir zaman kesik attırmadım. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. İyi ki de ameliyat olmuşum. O ağrılarımdan kurtuldum. Şu an gayet iyiyim. Ama doktorların fikirlerine de saygı duymak lazım. Sahada Fenerbahçe formasıyla olmayı her zaman isterim. Mücadeleye etmeye hazırım”

"Kimsenin bu takımdan ayrılmasını istemem"

“Ben giden hiçbir arkadaşımın gitmesini istemem. İyi veya kötü anılarımız oldu. Benim için isim fark etmez. Ama gidenin arkasından da bir şey demek doğru değil. Ben çok üzülüyorum, kendi adıma söylüyorum. Keşke burada kalsalardı ve mücadeleye devam etseydikk. Bazı şeyleri yaşamak lazım ki başarının tadı çıksın. Çok zorlu süreçler yaşadık burada. Bir mücadele verdik. Tabii ki gitmeleri beni üzdü ama kendi düşünceleri, kendi tercihleri. Gelenler, gidenler olacak bunlar futbolun doğasında var. Ölene kadar burada oynayacak diye bir şey de yok. Herkes için hayırlısı olsun. Biz buradaki ekiple, Fenerbahçe'nin ruhunu kabullenmiş insanlarla yolumuza devam edeceğiz”

"Türkiye'de Fenerbahçe'den başka takımda oynamam"

“Ben bu takıma gönülden sözleşmeliyim” diyen Volkan “Doğuştan Fenerliler ve başka takımlar için bunlar anormal olabilir ama futbolcular artık profesyonel düşünüyor. Bana sorarsan o soruyu ben böyle düşünmemem çünkü ben doğuştan Fenerbahçeliyim. Böyle geldim, böyle gideceğim. Benim de sözleşmem bitiyor. Ben hiçbir şekilde Türkiye’de başka bir kulüpte oynamayı düşünmüyorum. Ben bu takıma gönülden sözleşmeliyim”