Fenerbahçe Televizyonu’na konuşan Volkan Demirel, "Çok iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bir kere iyi defans yapıyoruz. En önemlisi bu. Pozisyon vermiyoruz. Zaten yediğimiz gol sayısından da bu belli. Ben geçenlerde kendi kendime oturup düşündüm: 2 tane penaltıdan gol yemişiz, 2 tane yan toptan hatalardan dolayı -benim hatalarım diyebilirim-; gol yemişiz; 4, bakıldığında rakip takımın organize olup bize attığı gol sayısı 5 taneyi geçmez. Hem Türkiye Ligi hem de Avrupa’da iyi defans yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

‘TÜM TAKIM KALİTELİ’

Defanslarının sağlam olmasının sezon sonunda çok büyük bir katkı sağlayacağını belirten deneyimli file bekçisi, "Eskiden isim olarak 1-2 tane futbolcu vardı aramızda. Mesela bir sezonda Roberto Carlos, bir sezonda Ortega, Anelka ama bu sezonda neredeyse takımın hepsi bir kalite ve oturmuşluğa sahip. Bu da bizim için artı avantaj. Bu da işte hep beklentileri fazlalaştırıyor. Bence Türkiye Ligi çok zor bir lig. Diğer liglerde çok güçlü olan takımlar belki oynayabiliyor ama burada oynatmıyorlar; hem saha şartları olsun, hem bizim takıma bakış açıları olsun. Bu bizi zorluyor ve neticesinde az gol atabiliyoruz. Bunu biraz daha ileri götürmemiz lazım. Başımızda bizi anlayabilen bir ekip var. Biz futbolcular olarak da onları anlıyoruz. Ne istediğini bilen bir takım olduk. Umuyorum ki bu da bize sezon sonunda artı olarak yansıyacaktır" diye konuştu.

"1-0 OLSUN BİZİM OLSUN"

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediklerini anlatan Volkan "Şu anda takımın havası çok iyi belki taraftarlarımız daha farklı galibiyetler istiyor ama 1-0 olsun bizim olsun. Önemli olan 3 puan. 3 puan ala ala gidelim. Çok iyi bir ortamımız, arkadaşlığımız var. Yabancısıyla, yerlisiyle, hocasıyla biz bu işi inşallah götüreceğiz gibi geliyor" dedi.

Yeni gelenlerin adaptasyon sorunu yaşamadığının altını çizen deneyimli kaleci şöyle devam etti:

"Tabii ki ara sıra olumsuzluklar, tartışmalar olacaktır. Evlilik gibi görüyorum ben bunu. Hepsi sonuçta büyük yerlerden geldi ama gerçekten Fenerbahçe’nin Türkiye’deki büyüklüğü bence hiçbir yerdeki büyüklüğe benzemez. Burası farklı bir yer, farklı bir ortam. Buranın havasını aldıkça, insanlar her şeyi daha çabuk, daha rahat anlayabiliyor” diye konuştu."

YENİ YIL BEKLENTİMİZ TEK

2016’dan beklentilerini de dile getiren Volkan Demirel, "2016’dan ilk beklentim; şampiyonluk, UEFA Kupası’nda yaşadığımız yarı finali belki final olarak, belki kupa olarak aşmak. Çünkü bunu yapabilecek bir kadro var. İnşallah bunları başarırız. Çünkü şampiyonluğu hak ediyoruz. Hak ettiğimizi alacağımızı da ben düşünüyorum. Umuyorum da öyle olur" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Hürriyet