Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Gaziantepspor ile 2-2 biten karşılaşmanın ardından Kamil Ocak Stadı’ndan çıktığı sırada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Hasan Ali’nin pozisyonunda kırmızı kartın yanlış olduğunu, son dakikada Caner Erkin’in Orkan’a yaptığı hareketin penaltı olduğunu belirtti.
Aziz Yıldırım’ın sözleri şöyle;

“Aşağıdaki adamları Galatasaray ayarlamış. Harun bey söyleyemiyor ama aşağıdaki adamları ayarlamışlar. Nasıl ayarlamışlar, onu siz bulun! 17 sene çalışan insan, bu lisansın verilmeyeceğini bilmez mi? Siz gidip sahtekarlık yapıyorsunuz, federasyona yüklüyorsunuz. TBF kovduk diyor, hayır koymayacaklar; mahkemeye verecekler sonra gelip her şeyi açıklayacak. Rahmetli Özhan Bey olsaydı, Duygun Bey olsaydı bunlar olmazdı. Basketbolda federasyon başkanı Fenerbahçeli evet. Ondan önce Turgay Demirel Galatasaralıydı.

Sezon başından bu yana hakemler kötü. Her takım şikayet ediyor hkemlerden. Hasan Ali’nin pozisyonu bana göre kırmızı kart değil. Hasan rakibine dokunmuyor. Zaten arkasında Gökhan var.

Bu hakem Bayburt ile oynadığımız maçta da futbolcularımızı tekmelemelerine rağmen hiçbir şey yapmadı. 50 ile 51 numara sürekli tekme attı. Nani’ye sürekli vurdular. Hem bizim tarafımızdan hem de Gaziantep tarafından kötü yönetti. Caner’in son dakikada yaptığı hareket penaltıydı ama hakem veremedi.

Aynı hakem Podolski’nin Başakşehir maçında elle dokunduğu topta devam dedi, sonra gol attılar. Diego’nun pozisyonunda da penaltı vermemesi gerekirdi o zaman. Türkiye’de standartlar uygulanmıyor. İlk devre puanlar yakın gidiyor ama ikinci yarı burası yangın yerine döner! TFF yine bize hemen ceza vermeye kalkmasın. Cezalarla bir yere varılmaz. Hakemleri iyi eğitsinler! Orası para alıp yan yatma yeri değil.

Bugün Hasan Ali’nin atıldığı pozisyon kırmızı kart olamaz. Bariz gol atma pozisyonu olamaz. 50 metre var. Saha kötü… Gökhan geliyor! Neyse… Şampiyonu ve küme düşenleri hakemler değil, takımlar kendi geleceklerini tahin etsinler.

TFF bizi çok seviyor, ondan böyle yapıyorlar! Mahmut bey bir konuştu, 45 gün ceza verdiler! Beşiktaş maçındaki hakem çok kötüydü! Koşamıyor ya hakem…”