Açılışın ardından, Üsküdar Belediyesi çalışanları ile spor yazarları halı sahada karşı karşıya geldi. Düzenlenen turnuvada Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de yer aldı.

Açılışın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Yılmaz Vural, "Ligler her zamanki haliyle gidiyor. Çok önemli oyuncular geldi Türkiye'ye ama uygulamaya bakıyoruz onlar da bizim sisteme uydular" dedi.

"ÖNEMLİ OYUNCULAR GELDİ, ONLAR DA BİZİM SİSTEME UYDULAR"
Türkiye liglerine önemli oyuncuların geldiğini ama onlarında değişiklik katmayıp, sisteme uyduklarını söyleyen Yılmaz Vural, "Ligler her zamanki haliyle gidiyor. Malum Türkiye ligi futbol adına çok değişikliğin olduğu bir lig değil şuanda. Oyuncu anlamında hakikaten çok önemli oyuncular geldi Türkiye'ye ama uygulamaya bakıyoruz onlar da bizim sisteme uydular. Fazla bir değişiklik getirmediler. Beşiktaş bu 18 takımın arasında en göze batanı, futbol adına en doğru uygulayanı. Farkı lider olmakla da ortaya çıkıyor. 4 puan 9'uncu hafta, iyi bir puan farkı denilebilir.

"BAŞTAN NE YAZILIYORSA AKILDA KALIYOR, YAPACAK BİR ŞEY YOK"
Sivasspor'da Sergen Yalçın'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Okan Buruk ile ilgili yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını dile getiren Vural, "Okan benim ailecek görüştüğüm beraber vakit geçirdiğim bir insan yani böyle bir kelime kullanmak ne bana yakışır ne de böyle bir kelime kullanırım" dedi.

Yılmaz Vural şu şekilde konuştu: "Bir soru soruldu Türkiye derbisinin dünya derbisi olup olmadığı ile alakalı, ben de 'Tabii ki dünya derbisidir, ama biz bu markayı satamıyoruz' dedim. Arkasından da Sivasspor ile ilgili teklif gelip gelmemesiyle ilgili soru geldi. 'Uzun süreden beri Okan ile görüşülüyormuş, ben de kimsenin oturup böyle bir konuşması olmadı. Kimsenin tecrübeye ihtiyacı yok herhalde" dedim. Ama kardeşimiz sağ olsun biraz değiştirmiş konuyu. Okan benim ailecek görüştüğüm beraber vakit geçirdiğim bir insan yani böyle bir kelime kullanmak ne bana yakışır ne de böyle bir kelime kullanırım. O açıdan kısa da olsa yazıldı. Akabinde tabii yazan kardeşimiz onun olmadığını ifade etti ama tabii ki baştan ne yazılıyorsa akılda kalıyor, yapacak bir şey yok."

"BEN DE SIKILDIM YANİ AKTİF OLMAK ÇOK ÖNEMLİ"
Kendisine yapılan tekliflerin olduğunu ancak her teklifi de kabul edemediğini söyleyen Vural, "Mesela PTT'den bir sürü takım ile görüştük ama olmadı imkanlar, bizim şartlarımız biraz takımlara farklı geliyor anlaşamadık ama tabii ki eğer bir takımla anlaşmak mümkün olursa ben de sıkıldım yani aktif olmak çok önemli. Dolayısıyla bir teklif bekliyoruz inşallah olursa çalışacağız" ifadelerini kulandı.

"PEREİRA KENDİNE GÜVEN TAZELEYEMEDİ"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın geleceği ile de açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı, "Geleceği benim nasıl gördüğüm önemli değil. Fenerbahçe çok büyük yatırım yaptı. Bu meslektaşımızın da orada başarılı olması gerekiyor. Ama şu ana kadarki icraatı ile futbol camiasında kendine bir güven tazeleyemedi. Burada bu işi başaracak diye düşünülmüyor. O da onun kara kaşı kara gözü ile ilgili değil tabii ortaya koydukları ile. Hakikaten önemli bir maddi yükün altına girdi Fenerbahçe ve çok önemli oyuncular getirdi. Medyadan takip ediyoruz başkanın tepkileri, başkanın ifadeleri, Fenerbahçe taraftarının düşünceleri şu anda iyi gitmiyor. İnşallah toparlar. Hakikaten büyük camialarımız bu işin lokomotifi. Onların yaptıkları her kese örnek oluyor. Onların yaptıkları doğru olsun ki aşağıdaki takımlar örnek alsın. Ama ben Pereira'nın bu işi Fenerbahçe'de başaracağını düşünmüyorum" dedi.

"TÜRKİYE LİGİNDE EN FAZLA RESMİ MAÇ YÖNETMİŞ ANTRENÖR BENİM"
Türkiye liginde 711 maç yönettiğini hatırlatan Vural, "Şu anda Türkiye liginde 711 maç yönetmiş, en fazla resmi maç yönetmiş antrenör benim. Bunu açın bakın internette yazıyor. Dolayısıyla böyle bir eğitim ve deneyimimiz var, ligi tanıyoruz her şeye hakimiz. Ciddi camialarda olabilirsek daha iyi olur diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.