Bundesliga ekibi Fortuna Düsseldorf Sportif Direktörü Lutz Pfannenstiel, takımda kiralık olarak oynayan birçok oyuncuyla yollarını ayıracaklarını ve satın alma opsiyonu olmasına rağmen 30 yaşındaki Zanka'nın da bu isimler arasında olduğunu açıkladı.

Öte yandan Zanka da KOPEH ülkesine bir röportaj verdi ve Danimarka'ya, FC Kopenhag'a dönmeye sıcak baktığını dile getirdi.

Sporx'te yer alan habere göre; 17 yaşından 22 yaşına kadar Kopenhag forması giyen Mathias 'Zanka' Jörgensen şu ifadeleri kullandı; "Başladığın yere dönmek çok güzel olur. Kopenhag'da oynamış olan tüm arkadaşlarım, zaman zaman geri dönmeyi konuşuyoruz. Danimarka'ya geri dönmek, harika olur" 

Danimarkalı oyuncu geçtiğimiz günlerde de ayrılığının nedeninin Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Damien Comolli olduğunu belirterek, "Türkiye'de her şey iyiydi ancak yönetimde bir değişiklik oldu. Comolli gitti ve beni transfer eden oydu. Ben de bu yüzden ayrılma kararı aldım. Beni seçen kişi gidince, benim de kalma gerekliliğim kalmadı. Kulübün finansal problemleri de vardı" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe ile 2022'ye kadar sözleşmesi devam eden 30 yaşındaki futbolcunun, gelecek sezon da kiralık olarak ayrılması muhtemel gözüküyor.

Alman ekibinde 6 maçta forma giyen Zanka, kupada Saarbrücken karşılaşmasında yaptığı hatayla tepkileri üzerine çekmişti.

Kaynak: Mynet Spor