UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Zenit'i 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, Rusya'da oynanan rövanş maçında rakibine 3-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Fenerbahçe'nin aldığı yenilgi ve Avrupa'ya veda etmesi birçok gazetenin manşetlerinde yer aldı. 

Sports Gazetesi'nin manşetinde Azmoun'un etkili oyununa atıfta bulunulara, "Serdar Azmoun'un mükemmel oyunuyla Zenit bir üst turda" manşeti atıldı. TASS'ın geçtiği haberde, "Zenit, Fenerbahçe'yi eledi" başlığı atıldı. Haberde St. Petersburg'da 50 bin taraftarın takımı desteklediği ve rahat bir oyunla turun kazanıldığı belirtildi.

"SLIMANI ETKİSİZ KALDI"

Le Buter'de Slimani ön plana çıkarılırken, "Slimani ve Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti" manşeti kullanıldı. Slimani'nin son 10 dakikada oyuna girdiği ancak etkisiz kaldığı vurgulandı. Alman basınından Kicker'da yer alan haberde de Serdar Azmoun'un performansı ön plana çıkarıldı. Azmoun'un Zenit'e turu getiren en önemli oyuncu olduğu belirtilirken, Mehmet Topal'ın da attığı şık gole rağmen 3. goldeki hatasının altı çizildi.

İspanyol basınından Sport'ta yer alan haberde de Zenit'in kaybettiği ilk maçın ardından 3-1 kazanarak son 16 turuna yükseldiği belirtildi. 

Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa kupaları macerası

Bu sezon Avrupa kupaları serüvenine Portekiz'de başlayan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Benfica'ya deplasmanda 1-0 yenildi. İstanbul'da 1-1'lik beraberlik alan sarı lacivertliler Kupa 1'den elenmiş oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Fenerbahçe, Dinamo Zagreb, Spartak Trnava ve Anderlecht ile aynı gruba düştü. Hırvatistan'da Dinamo Zagreb deplasmanda alınan 4-1'lik yenilgi takımda tüm moralleri bozmuştu. Ancak ligdeki performansının aksine sarı lacivertli ekip, Avrupa'da vites yükseltti. Spartak Trnava karşısında alınan 2-0'lık galibiyeti, Anderlecht deplasmanından gelen 1 puan izledi. Belçikalı rakibini İstanbul'da 2-0 yenen Fenerbahçe, Dinamo Zagreb ile de 0-0 berabere kalınca son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantilemişti. Formalite niteliği taşıyan 6. maçta Spartak Trnava'ya 1-0 mağlup olan temsilcimizin Son 32 turundaki rakibi Zenit oldu.

Rusya'nın güçlü ekibi Zenit'i ilk maçta 1-0 yenen Fenerbahçe rövanşa umutlu gitmişti. Ancak Zenit'in Türk asıllı futbolcusu Serdar Azmoun'un yıldızlaştığı maçta temsilcimiz 3-1 yenilince kupaya veda etti.


Kaynak:Futbol Arena