Rusya Ligi’nde liderlik koltuğunda oturan Zenit, Fenerbahçe'den Miha Zajc ile ilgilendiği iddia edildi.

Rus ekibi Zenit 2018-19 sezonunun devre arasında Fenerbahçe’nin Empoli’den transfer ettiği Sloven orta saha oyuncusu Miha Zajc’ı gözüne kestirdi.. Zenit ara transfer döneminde 25 yaşındaki Sloven oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor. Rus ekibinin teklifinin ise 8 milyon Euro civarında olacağı iddialar arasında.

Devre arası için transfer bütçesi oluşturmak isteyen Sarı Lacivertli ekibinde bu teklife sıcak baktığı iddialar arasında yer alıyor. Bu transfer gerçekleşirse Fenerbahçe oyuncunun maaşı ile birlikte yaklaşık 10 milyon Euro’luk kaynak oluşturmuş olacak. Miha Zajc’ın sarı lacivertliler ile olan sözleşmesi 2023 yılında sona eriyor. 

Fenerbahçe, Zajc dışında bazı oyuncular ile de yollarını ayırmak istiyor. Bu oyuncuların başında Alper Potuk, Mehmet Ekici ve Adil Rami.

Mehmet Ekici’nin sezon başında kadroya dahi yazılmaması Alper Potuk ve Adil Rami’nin de performanslarından memnun olunmamasından dolayı bu oyuncular için devre arası transfer döneminde gelen teklifler değerlendirilecek. 

Fenerbahçe’nin 25 yaşındaki Sloven orta sahası Miha Zajc sezonun geride kalan kısmında 5 maçta mücadele etti. 3 Süper Lig ve 2 Türkiye Kupası’nda sarı lacivertli formayı giyen Miha Zajc 1 gol kaydetti. 
Geçtiğimiz sezonun devre arasında Fenerbahçe’ye transfer olan Miha Zajc geçen sezonun ikinci yarısında 10 maça çıkmış ve 2 gol kaydetmişti. 

19 haftası geride kalan Rusya Ligi’nde Zenit lider durumda. 19 maçın ardından 14 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan ekip 45 puan topladı. Bu maçlarda 37 gol atan Zenit kalesinde ise sadece 9 gol gördü. Ligde son maçını 6 Aralık’ta oynayan Zenit, Dinamo Moskova’yı 3-0 mağlup etmişti.

Devre arasına giren Rusya Ligi Şubat ayının sonunda tekrar başlayacak. Zenit ikinci devre ilk maçını 29 Şubat tarihinde sahasında Lokomotiv Moskova ile oynayacak. 
Lider durumdaki Zenit’in en yakın takipçisi olan Krasnodar’ın 35 puanı bulunuyor.

Kaynak: Asist Analiz