Temsilcimiz Pınar Karşıyaka'nın önceki akşam FIBA Şampiyonlar Ligi'nde İsrail ekibi Hapoel Jarusalem'i 86-84 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından skandal olaylar yaşandı. 

Karşıyaka kafilesi, maçın ardından saat 01.30'da planlanan özel uçakla İzmir'e dönmek için Ben Gurion Havalimanı'na gitti.

Ancak İsrailli güvenlik görevlileri, yaklaşık 1 saat boyunca kafilenin çantalarında arama yaptı ve bu süreçte kafile uçağa binmeye başladı.

Ancak aramanın bitmemesi ve havalimanının saat 02.00'de kapanmasından dolayı kafile uçaktan indirildi.

Uçuş saat 05.00'e ertelenirken, Pınar Karşıyaka kafilesi saat 07.30'da İzmir'e geldi.

Olayın ardından açıklamada bulunan Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar, Tel Aviv'deki havalimanında bekletildikleri için yaklaşık 4 saatlik gecikmeyle Türkiye'ye dönebildiklerini dile getirirken şu ifadeleri kullandı;

"İsrail'den dönerken havalimanında maruz kaldığımız muamele bizi şaşırttı"

Çınar, ayrıca şu açıklamada bulundu; "Büyük ölçüde yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen önceki gün çok önemli bir galibiyet aldık. Ancak İsrail'den dönerken havalimanında maruz kaldığımız muamele bizi şaşırttı. Güvenlik kontrolü gerekçesiyle havalimanında 4 saat bekletildikten sonra dönmek zorunda kaldık. Açıkçası yersiz ve anlamsız bulduğumuz bu uygulama, takıma ve kafileye rahatsızlık vermekten öteye geçmedi"

Kaynak: Fotomaç