Spor Toto 1. Lig'e çıktığı 5 Mayıs'tan bu yana iç ve dış transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde sürdüren Altay'da başkan Özgür Ekmekçioğlu yönetimi, savunmaya takviyeyi Süper Lig ekibi Sivasspor'dan yapacak.

Ekmekçioğlu yönetiminin, Sivasspor'un Ganalı savunma oyuncusu John Boye'u transfer etmek için harekete geçtiği bildirildi.
Sivasspor'un şampiyonluğa ulaştığı 2016-2017 sezonunda halen Altay'da görev yapan İbrahim Öztürk'le birlikte savunmanın göbeğinde 25 karşılaşmada forma giyen Ganalı oyuncunun sözleşmesi dün itibariyle bitti.

GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Süper Lig'de bu sezon 9 maçta görev yapmasından dolayı kırmızı-beyazlı kulüple devam etmeyi düşünmediği öğrenilen 31 yaşındaki stoper John Boye'la önümüzdeki günlerde resmi görüşmelerin başlayacağı belirtildi. Bu arada yönetim, iç transferde anlaşması biten Murat Uluç, Murat Türkkan, İbrahim Akın, İbrahim Ferdi Coşkun, Fatih Gül, Hüsamettin Yener ve Ozan Sol'la önümüzdeki hafta masaya oturacak.

5 SEZONDUR TÜRKİYE'DE

Fransa'nın 1. Lig ekibi Rennes'te 2010 ile 2013 yılları arasında forma giyen Ganalı oyuncunun Türkiye macerası 2014'te Süper Lig'de Kayseri Erciyes'te başladı.
31 yaşındaki stoper, daha sonra 2015'te transfer olduğu Sivasspor'da toplam 65 maçta forma giyip 9 kez gol sevinci yaşadı.