Katar’da Türk futbolunun elçisi olarak Al Gharafa takımında görev yapan Bülent Uygun 22 Mayıs 2018 tarihinden görevinden ayrılarak Türkiye’nin yolunu tuttu. 46 yaşındaki teknik adam Süper Lig kulüplerinin son durumundan Katar'daki kariyerine, Türk futbolunun sorunlarından, Ali Koç’un Fenerbahçe’ye başkan seçilmesine kadar birçok konu hakkında içten açıklamalar yaptı. Deneyimli teknik adam Türk kulüplerinin ekonomik olarak zor durumda olduğuna dikkat çekerek, “Teknik adamlarımız ve futbolcularımız vergilerini ödemeli “ önerisinde bulundu.

İşte Bülent Uygun'un flaş açıklamaları: 

Teknik adamlar ve futbolcular vergilerini ödemeli

Tüm kulüplerimiz borç batağında; bu durumu tersine çevirmesi gereken, harcamaları yapan yöneticiler olsa bile biz teknik adamlar olarak bu gidişi durduracak olanda gene bizleriz. 
Ekonomik anlamda kulüplere daha fazla yük bindirmemek için oyuncular ve teknik adamlar kendi üzerine düşeni yapmalı, vergileri kendimiz ödemeliyiz. Geleceğimiz olan gençlere daha çok şans vermeli ve alt yapılarda devrim yapmalıyız. Yöneticiler fazla harcama yaptıklarında o borçlardan kendi sorumlu olmalıdır. Beşiktaş tarihinin en fazla futbolcu satımından gelir rekoru kırması, Galatasaray’ın UEFA Kupası kazanması, Fenerbahçe’ye Ali Koç’un 100 milyon dolar para verecek olması, Trabzonspor’un bu kadar çok sponsor geliri elde etmesine rağmen hala UEFA kriterlerine takılıyorsa bizi yönetenlerin ne kadar başarısız olduklarını anlatmaya gerek yoktur. Son zamanlarda Oğuz Çetinler, Rıdvan Dilmenler Sergen Yalçınlar Ali Gültikenler, Tümer Metinler, Tuncay Şanlılar yetiştiremiyorsak bunda etken bizim Alt yapıya veremediğimiz değersizliktir.

Beşiktaş, fikstürden dolayı şampiyonluğu kaçırdı

Beşiktaş ,Avrupa maçlarında ülkemizi en üst seviyede temsil etti. Şampiyonlar Ligi’nde kora kor mücadele edip, Federasyon’un hazırladığı fikstürden dolayı 3 gün sonra deplasmanda lig maçı oynadı. Stresle birlikte yorgunluk Beşiktaş’ın performansına yansıdı bu yüzden de şampiyonluğu kaçırdığını düşünüyorum.
Ligin en iyi kadrosu Beşiktaş’taydı. Şimdi yıldız oyuncular takımdan bir bir ayrılıyor. Beşiktaş yönetimi doğru bir planlama yapmazsa, işlerin onlar açısından daha da zora gireceğini düşünüyorum. Fareo adlarına tatile gider gibi gider farklı yener dönerler ama sonrası İçin  transfer politikası onları UEFA da  finale gidip gitmeyeceği belli edecektir.

Galatasaray’da şampiyonluğun ana sebebi: Fatih Terim

Gerçekçi olmak gerekirse, Galatasaray’ın takım planlaması kötüydü, ön planda olan Fatih Terim’in zekası ve tecrübesiydi. Galatasaray’ın Şampiyon olmasının ana sebebi Fatih Terimdir. Muslera Rodriguez, Gomis gibi özel futbolcular takımı yukarıya taşıdı, sonrasında Terim zafere ulaştırdı. Bu sezon Fatih Terim faktöründen dolayı şampiyonluğun en büyük adayı yine Galatasaray diyebilirim.

Ali Koç’lu Fenerbahçe başka bir kimliğe büründü

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım’dan sonra, neredeyse ülkedeki tüm sporseverlerin gönlünü kazanan Ali Koç başkan seçildi. Ali Koç’la Fenerbahçe önemli bir hava yakaladı. Bundan sonra da başka bir kimliğe bürünecektir. Yıllardır kulüplerde uygulanan çok bilmişlik tarih olacaktır. Ali Koç ile kurumsallığa sisteme ve beynelminel yönetim anlayışına geçecektir.  Koç Türk futboluna yeni bir vizyon katmakla birlikte son yılların en fedakar başkanı olacağı yaptığı bağıştan belli oluyor. Teknik Direktör Cocu’ya gelecek olursak, onun en büyük dezavantajı ligi tanımaması ve yeni bir sistem kurmaya çalışması.

Kanarya’nın transfer politikası kulübü ekonomik kaostan çıkartacaktır

Fenerbahçe taraftarının beklediği transferler yapılmadı; gelecek için doğru bir planlamayla genç oyuncular Berke Özer, Barış Alıcı ve Ferdi Kadıoğlu alındı. Fenerbahçe taraftarının beklediği bir transferler yapılmıyor olabilir ama bu politika Fenerbahçe’yi ekonomik kaostan çıkararak yönetilebilir bir konuma getirecektir.
Yıldız isimlerin alınmaması, beklentilerin karşılanmaması Sportif Direktör Comolli ve Cocu’yu zora sokabilir, o zaman da taraftara büyük iş düşüyor. Şahsen sportif direktör olarak ben Alex’i getirmesini hatta yardımcı hoca olarak Tuncay getirmesini beklerdim en azından tüm takıma bazı gerçekleri anlatmak daha kolay olurdu. Fenerbahçe’de işler zor girdiğinde ise takımı düze çıkaracak olan taraftarın büyük desteği olacaktır.

Fenerbahçe’nin Benfica’ya elenmesi sendrom yaratır

Normal şartlarda Fenerbahçe’nin Benfica’yı elemesi gerekir. Benfica Portekiz’in normal takımlarından biri. Kadıköy’deki  maçta geçecek sonucu alınmalıdır, aksi sonuç takımda sendrom yaratır. Fenerbahçe bu sene kötü yönetilirse üçüncü,  normal yönetildiğinde ikinci, iyi yönetildiğinde ise şampiyon olur.