Jamaikalı efsaneye profesyonel olma yolunda yardımcı olunacağı fakat profesyonel sözleşme konusunda bir garanti verilmediği bildirildi.

Atletizm kariyerini sonlandırdıktan sonra Dortmund, Mamelodi Sundowns ve Stromsgodset takımlarıyla deneme idmanlarına çıkan Bolt, Avustralya'ya geldiği için çok heyecanlı olduğunu söylerken, "Kulübün sahibine ve yönetim kuruluna bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum. Hayalim her zaman profesyonel olarak futbol oynamaktı. A-League'de dikkat çekmek ve bu seviyede oynayabilmek için çok fazla çalışmam gerektiğini biliyorum. Teknik direktör Mike Mulvey'le telefonda görüştüğümde bana kulübün hedeflerinden ve önümüzdeki sezon için planlarından bahsetti. Umarım takıma pozitif bir etkim olur. Diğer oyuncular, teknik heyet ve taraftarlarla buluşmayı dört gözle bekliyorum. Her zaman, "her şey mümkündür, sınırları düşünmeyin" derim. Bu meydan okumayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Central Coast Mariners CEO'su Shaun Mielekamp da şu sözleri sarf etti: "Bizim hedefimiz Avustralya'nın en inovatif, eğlenceli ve toplumu düşünen spor markası olmak. Usain Bolt'un burada idman yapması ve umarım da profesyonel futbolcuya dönüşmesi kulübün felsefesiyle de paralel özellikte. Bolt futbol dünyasında daha hızlı gelişmek için Central Coast Mariners'a güvendi. Tabii bütün bunların yanında gerçeği de unutmamak gerek. Maçları kazanacak bir takım yaratmaya kararlıyız. Bu güveni aşılamak istiyoruz. Bu görevde de Bolt'un bize katkısı olcaktır."

Avustralya ekibi yeni sezonun ilk maçında 21 Ekim 2018'de Brisbane Roar deplasmanında çıkacak.