Son dünya şampiyonu Fransa, Konya'da konuk olduğu A Milli Futbol Takımımız karşısında bozguna uğradı. Fransızlar; Milli Takımımıza 2-0' mağlup olarak, gruplardaki ilk mağlubiyetini aldı.

Fransa'nın teknik direktörü Didier Deschamps, ilk yarı sonunda flaş bir hamleyle iki oyuncu değişikliği yaptı ama bunun bir etkisi olmadı. Fransa karşılaşma boyunca canla başla savaşan ekibimiz karşısında etkisiz kaldı.

Karşılaşma sonunda 50 yaşındaki teknik adam açıklamalarda bulundu.

İşte Fransız teknik adam Didier Deschamps'ın ifadeleri şu şekilde:

"Türkiye 3 puanı hak etti. Ciddi bir kalite ortaya koyarak kazandılar. Karşınızdaki rakip kim olursa olsun sahaya her şeyinizi vermelisiniz. Bu oyunla başka sonuç çıkmazdı. Bu sayfayı burada kapattık. Kaybetmemizin sebebi buradaki taraftarlar değil. Futbol sahada oynanıyor, taraftarlar oynamadı bugün. Atmosferin böyle olacağını biliyorduk. Zor bir maçtı. Sezon sonu ve herkes zorluklar yaşıyor. Bunlar bahane kabul edilemez. Bugünkü yenilgiyle birlikte yüzümüze sağlam bir tokat yedik."

BURAK YILMAZ'A ÖVGÜLER


Milli futbolcumuzun oyununu takdir eden Fransız teknik adam, "Burak'ın etrafındaki organizasyonlar Türkiye adına belirleyiciydi. Orta sahada da çok iyiydi Türkiye ama zaten takım olarak ortaya koydukları performans etkileyiciydi. Bizi çok zorladı."

"Şans yaratamadık, maç sonunda bir tek Coman'ın tartışmalı penaltı pozisyonu var. Türkiye çok iyi savunma yaptı."