Ülkesi tarafından askere çağırılan Heung-Min Son'un tek umudu ülkesine altınmadalya getirmekti ancak dün oynanan Malezya-Güney Kore maçından kötü haber geldi.

Heung-Min'in en az 21 ay askerik yapması gerekiyor. Eğer Güney Koreli yıldız görevini yapmazsa yasalara göre hapis cezası alacak.

Son şuan itibariyle askere gitmek zorunda. Fakat hala gitmemek için bir şansı bulunuyor.

Güney Kore yasalarına göre Olimpiyatlar'da veya Asya Oyunları'nda madalya kazanan futbolcular ayrıcalık kazanıp istemezlerse askere gitmiyor.

Fakat şuan için Son'un herhangi bir milli madalyası yok. Son, Bayer Leverekusen izin vermediği için 2014 yılında Güney Kore'nin Asya Oyunları'nda aldığı altın madalya aldığı kadrosunda yer alamamıştı. 2015 yılında ise Son bu sefer kadroda olmasına karşın finalde Avustralya'ya kaybettiler ve bu fırsat kaçmış oldu.

Güney Koreli yıldızın tek amacı bu sene Asya Oyunları'nda bir madalya kazanmak. Ancak şu an Güney Kore ve Son için işler pek iyi gitmiyor. Asya Oyunları E grubunda ilk maçında Bahreyn'i 6-0'la geçen Güney Kore, dün oynanan ikinci maçta Malezya'ya 2-1 mağlup oldu.

Grubunda 3 puanla 2. sırada bulunan Güney Kore, 1 puanı bulunan Kırgızistan ile karşılaşacak. Kırgızistan'ın da gruptan çıkma şansı bulunuyor. Bu maçı kaybetmeleri halinde elenecek olan Güney Kore'de Heun-Min Son da altın madalya kazanma şansını yitirecek. Güney Kore'deki askerlik problemi nedeniyle futbolcular ve sanatçılar değişik yollara başvuruyor.

Örneği pop şarkıcısı Yoo Seung Jun, Amerikan vatandaşlığına geçerek askerlik görevini yapmak zorunda kalmamıştı. 


Kaynak:Fanatik