Fenerbahçe, yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı 11 oyuncudan bitmeden Zürih'in 24 yaşındaki forvet oyuncusu Michael Frey'i kadrosuna katmış ve İsviçreli oyuncu, ilk maçında Kadıköy'deki Kayserispor karşılaşması ile çıkmıştı.

İmajı Zlatan Ibrahimovic'e benzetilen Frey, imza atmasının ardından, "Gollerimi atacağım ve bu sayede takımıma puanlar kazandıracağım. Hep beraber çalışır ve birlik olursak başarıya ulaşacağımızı, istediğimizi elde edeceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bir dönem Türkiye'de Bursaspor ve Konyaspor gibi takımların formasını giymiş ve şimdilerde Frey'in geldiği Zürih'te hocalık yapan Ercüment Şahin ise, Goal Türkiye'ye özel yaptığı açıklamalarda 24 yaşındaki İsviçreli oyuncunun uyum sağlaması halinde Süper Lig'de çok iyi işler yapabileceğine inandığını söyledi.

Ercüment Şahin, Frey'in oyun tarzı hakkında, "Bilekleri, boyuna rağmen iyi ve toplu oyunda faydalı olabiliyor. Yine fiziği iri olmasına rağmen seri hareket edebiliyor. Bunun yanında kaleyi görür görmez iyi şutlar çıkarıp, topsuz oyunda da her zaman durması gerektiği yerleri biliyor. Ben, gol yollarındaki tarzını biraz da Gonzalo Higuain'e benzetiyorum. Süper Lig'e adapte olur ve şans da bulursa, golleri sıralamaması için hiçbir sebep yok" ifadelerini kullandı.



Fenerbahçe Futbol Direktörü Damien Comolli ise Frey ile ilgili, "Kendisi bize genç ve taze bir kan olacak. Gördüğünüzde ne kadar güçlü olduğunu hemen fark ediyorsunuz. Fiziksel olarak gerçekten çok güçlü bir oyuncu. Topsuz oyunda çok sert. Rakip defansı çok rahatsız eden bir isim. Aynı zamanda toplu oyunda çok yetenekli ve golde çok becerikli bir oyuncu" ifadelerini kullanmıştı. 

Young Boys'da dikkat çeken bir görüntü sergileyen Frey, 2014 yılında 3 milyon euro karşılığında Ligue 1 ekibi Lille'e transfer oldu. Fransa'daki kariyeri beklediği gibi geçmeyen Frey, sonrasında Luzern ve Young Boys'da geçirdiği periyotların ardından 2017 yazında Zürih'in yolunu tuttu. FC Zürih formasıyla 39 maça çıkan ve bu maçların 36'sında ilk 11'de oynayan Michael Frey, rakip filelere 16 kez havalandırma başarısı gösterdi.