Fenerbahçe'ye transferine izin verilmeyen 24 yaşındaki forvet oyuncusu Michael Frey, kulübü FC Zurich'e çok sert tepki gösterdi ve idmanlara çıkmak istemediğini vurguladı. FC Zurich kulübü de, Frey'i süresiz kadro dışı bıraktı. 

Zurich’in 6-0 kazandığı maçın ardından İsviçre basınına yansıyan olay sonrası Frey’in kulüpteki geleceğinin belirsiz olduğu ve transferine izin verilebileceği de belirtildi.

Frey’in kadro dışı kararındaki en büyük isteğin teknik direktör Ludovic Magnin’den geldiği ortaya çıktı. İsviçre basınındaki habere göre ikili arasındaki bağların koptuğu ve Zurich Teknik Direktörü Ludovic Magnin’nin Frey’i kadroya bir daha almayı düşünmediği belirtildi.

Fenerbahçe, golcü oyuncu ile yakından ilgilenmiş ancak Zurich geçtiğimiz gün ”Fenerbahçe ile Frey konusunda görüşmeler yapıldı. Ancak Fenerbahçe belirlediğimiz süre içerisinde bize son kararını bildirmedi. Transfer dönemi kısa süre içerisinde biteceğinden dolayı bizim bu görüşmelere devam etmemiz, bizim açımızdan mümkün görünmüyor” açıklamasıyla bu transfere izin vermeyeceğini duyurmuştu.