Bir dönem Fenerbahçe'de oynayan Eljif Elmas, yükselen performansını Napoli'de devam ettiriyor ve transferin gözdesi isimlerin arasına geldi.

Serie A'nın dikkatleri üzerine  çeken oyunculardan biri olan Eljif Elmas, Inter ve Milan'ın rdarına girdi.

İtalya'nın dev ekiplerinin Eljif Elmas için rekabet halinde oldukları ifade edildi.

AKŞAM Gaetesinin  Marca'dan derlediği habere göre, Milan, Eljif Elmas'ı sezon sonu transfer etmek istiyor. Fakat Milan'ın bu transferi sonuçlandırması için ezeli rakibi Inter'i de devre dışı bırakması gerekiyor.

Napoli ile Milano temsilcileri arasındaki yapılan görüşmeler başlangıç düzeyinde.

Franck Kessie'nin Barcelona'ya trnasferi ihtimali sebebi ile Milan, Eljif Elmas transferini bitirmeyi hedefletrken, Napoli'ye takas olanaığını da sunmuş durumda.

Eljif Elmas için 35 milyon euro civarında bir bonservis ücreti söz konusu olurken Milan'ın Napoli'ye Ante Rebic'i takas teklifinde bulunacağı ifade ediliyor.  

Lakin, Napoli'nin başkanı De Laurentiis'in bu takasa olumlu yanaşmnadığı öne sürülüyor. 

Inter cephesinde ise Nicolo Barella'nın isminin Real Madrid ile anılmasının ardından Eljif Elmas transferi önemli hale geldi.

Eljif Elmas, 2019'da 16.2 milyon Euro bonservis ücreti karşılığında Napoli'ye transfer olmuştu.

 Fenerbahçe'nin Napoli ile yapmış olduğu anlaşmaya göre bir sonraki transferden payı bulunuyor. Lâkin bu bedel, üst sınırıyla belirlenen bir yüzdeden hesaplanmıyor.

Fenerbahçe'nin Napoli cephesinden elde edilecek transfer ücretine göre, 1.5 milyon Euro bonus elde etme ihtimali bulunmakta..

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ