Dixon ve Sloukas transferlerini bitiren Fenerbahçe, Pero Antic ile de büyük ölçüde anlaştı. Geçtiğimiz sezon NBA’de Atlanta Hawks forması giyen Makedon yıldız, Olimpiakos ile iki Euroleague şampiyonluğu yaşamıştı.

Kadrosunda önemli değişiklikler yaşayan Fenerbahçe, uzun rotasyonunda da bombayı patlattı, NBA’de Atlanta Hawks forması giyen Pero Antic ile el sıkıştı.

Hem 4, hem de 5 numaralı pozisyonlarda oynayabilme yeteneğine sahip Antic, 2.10 boyuna rağmen gününde olduğunda dış şutlardaki yüksek isabetleriyle fark yaratıyor.

Yunanistan’da parladı

2010 yılına kadar kariyerinde önemli bir sıçrama yapamayan ve o sezonu Bulgar takımı Akademik Sofya’da geçiren Antic, Rusya’nın Spartak St.Peterburg takımının Eurochallenge Cup’ta oynadığı Final Four’da dikkatleri çekip, aynı yıl Makedon Milli Takımı’nın Litvanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’ndaki büyük başarısında önemli pay sahibi olarak Olimpiakos’un yolunu tuttu. Komşu’da da başarılı performansını devam ettiren ve iki sezon üst üste Euroleague şampiyonluğu yaşayan Antic, ardından NBA’de Atlanta Hawks forması giymeye başladı.

NBA’de 2 sezonda 113 maça çıkan ve 17.4 dakika süre alan Makedon oyuncu, 6.3 sayı, 3.5 ribaunt, 0.9 asist ortalamaları tutturdu. Makedon oyuncunun hırslı yapısının bu transferin bitmesinde önemli etkenlerden bir tanesi olduğu ve Obrodovic’in savaşan takım hedefinde büyük rol oynayacağı belirtildi.

*Skorer