Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde sakatlık problemleriyle Fenerbahçe camianın tepkisini çeken Robin Van Persie için durumun Hollanda'da da farklı olmadığı iddia edildi.

Voetball International'in haberine göre Fenerbahçe formasıyla sakatlıkları nedeniyle sık sık formadan uzak kalan Hollandalı yıldız, Feyenoord ile de yol ayrımına geldi.

Haberde Feyenoord yönetiminin fazla maç kaçırdığı için Van Persie ile yola devam etmek istemediği iddiası ortaya atıldı.

Ayrıca tecrübeli yıldızla Feyenoord arasındaki sözleşmede yer alan madde de dikkat çekti.34 yaşındaki yıldızın sözleşmesinde iki taraftan birinin isteği üzerine sözleşmenin fesih edileceği maddesinin olduğu bildirildi.

14 YIL SONRA GERİ DÖNMÜŞ VE HEYECAN YARATMIŞTI

Van Persie, 14 yıllık aranın ardından devre arasında eski kulübü Feyenoord'a geri dönmüş ve ilk lig maçına Utrecht karşısında çıkmıştı. 

Feyenoord formasıyla ilk golünü 4. maçında, Groningen karşısında atan Van Persie, 11 çıktığı ilk maç olan Heracles karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırmıştı.Hollandalı yıldız, KNVN Kupası yarı finalinde oynanan Willem II Tilburg mücadelesinde ise kariyerinin 300. golünü atmıştı.

O dönem rakip fileleri sık sık havalandıran Van Persie, Fenerbahçelilerin tepkisini çekmişti.

FEYENOORD'DA BIRAKMAK İSTEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Geçen günlerde çocuklar için düzenlenen bir basın toplantısında konuşan yıldız futbolcu, "Önümüzdeki yaz 35 yaşında olacağım. Normal hayat için yaşlı sayılmaz ama futbol için durum biraz farklı. Feyenoord, benim son takımım olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Genç taraftarlara nasihatler veren Van Persie, "Sizin yaşınızdayken çok antrenman yapardım. Yapmaya mecbur olduğum için değil, daha iyi olmak istediğim için çok sıkı çalışırdım. Antrenmanları da çok severdim. Siz de çalışmalarınızı iyi yapın, gerisi zaten gelecektir." açıklamasını yapmıştı.

FENERBAHÇE'DE EN SON AĞUSTOS AYINDA OYNAMIŞTI!

Fenerbahçe formasını üzerine son olarak 24 Ağustos'taki UEFA Avrupa Ligi play-off turu mücadelesinde Vardar karşısında giyen yıldız futbolcu, Fenerbahçe formasıyla bu sezon 4 resmi mücadelede oynayabildi.

Van Persie, son golünü Spor Toto Süper Lig'de 22 Mayıs 2017 tarihinde oynanan maçta Gençlerbirliği'ne karşı atmıştı.