Uluslarası maç takvimini yeniden yapılandırma amacında olan Infantino, cuma günü Ruanda'da düzenlenecek olan FIFA Konseyi buluşmasında bu konuyu gündeme taşıayacak..


Ancak, Uluslar Ligi organizasyonunu gerçekleştirmeye başlayan UEFA, Infantino'nun önerilerine sıcak bakmıyor..

İŞTE FIFA'NIN ÖNERDİĞİ 2 YENİ ORGANİZASYON!

Infantino'nun öneriye açacağı organizasyonlardan ilki Kulüpler Dünya Şampiyonası. Bu turnuvanın 24 takımlı hale getirilmesi ve kontenjanın yarısının Avrupa takımlarına verilmesi düşünülüyor.
.
İkinci öneri ise yeni bir milli takımlar turnuvası. UEFA'nın Uluslar Ligi formatına benzer bir anlayışla milli takımları bir araya getirmek planlanıyor..

UEFA'DAN PROTESTO HAZIRLIĞI

The New York Times'ta yer alan habere göre Infantino'nun bu iki önerisinin ardında SoftBank'ın 25 milyar dolarlık teklifi bulunuyor. Ancak yukarıda da bahsedildiği gibi UEFA delegeleri bu iki turnuvaya sıcak bakmıyor.
.
Hatta ismini açıklamak istemeyen delegelerden bir tanesi, bu görüşmeler esnasında protesto amaçlı olarak salonu terk edebileceklerini söyledi..

UEFA NEDEN KARŞI?

UEFA delegeleri bu iki organizasyonun planlamada sıkıntılar yaratacağını ve Şampiyonlar Ligi'nin değerini azaltacağını düşünüyor.
.
CEFERIN'DEN SERT SÖZLER!

Infantino'nun ilk olarak mart ayında Kolombiya'da dile getirdiği bu iki öneri için UEFA Başkanı Ceferin net konuşmuştu
.
Infantino'yu hedef alan Ceferin, mayısta Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada aynen şunları söylemişti:.

"UEFA Başkanı olduğum sürece hiçbir zaman bencilce girişimlerde bulunmayıp yalan iddiaların arkasına saklanmayacağım. Kar amacıyla gözü kör olmuş bazı insanların futbol turnuvalarının ruhunu, ne idüğü belli olmayan yatırım fonlarına satma girişimlerini kabul edemem. Burada para işlemez. Avrupa spor modeline sadık kalınmalıdır. Futbol satılık değildir.".