AKŞAM Gazetesinin Kosovan Footbaal'a dayandırdğı haberine göre İspanyol ekip Mallaorca, 11 maçta şans bulan ve 3 gol 1 asistlik performans sergileyen Vedat Muriqi'nin 12 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmama kararı aldı.  Vedat Muriqi sezon bitiminde Lazio'ya dönecek.

Lazio cepheside takımda düşünülmeyen Vedat Muriqi için Fenerbahçe'nin devreye girdiği ve kiralık olarak kadrosuna dahil etmek istediği öğrenildi.

Vedat Muriqi Fenerbahçe'ye gelmeye sıcak bakarken resmi adımların kısa zamanda atılacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta Vedat Muriqi şu açıklamada bulunmuştu:

"Türkiye'den teklifler aldım. Hatta Türkiye'nin büyük kulüplerinin hepsinden teklif aldım. Görüşmelerimiz de oldu menajerlerim aracılığıyla. Fakat burada önemli olan şey Lazio'nun isteğinin karşılanmasıydı. Mallorca da kümede kalmak için varını yoğunu ortaya koyup en yüksek teklifi verdi. Kulübüm de en iyi teklifin Mallorca'dan geldiğini, eşit bir teklifin gelmesi gerektiğini söyledi. Malum olarak Türkiye'deki kulüplerin finansal durumu buna müsait değildi ve Mallorca'nın yolunu tuttuk. Lazio'da oynamadığım her dönemde Türkiye'de kiralık olarak oynamak istiyordum. Nasip olmadı bu. Hayat planımda futbol sonrası için kesinlikle Türkiye'de yaşamak var. 28 yaşındayım ama bir gün mutlaka Türkiye'ye geri dönmek istiyorum."