Avrupa liglerinde sezonun bitmesiyle transfer çalışmaları da hızlandı. Takımlar, kontratı biten önemli futbolculara odaklanmış durumda.

Sezon sonu itibariyle serbest kalanlar arasında, Paris Saint-Germain'den Gianluigi Buffon, Adrien Rabiot, Dani Alves, Marsilya'dan Mario Balotelli, Atletico Madrid'den de Filipe Luis, Juanfran var.

Ayrıca, Barcelona'dan Thomas Vermaelen, Bayern Münih'ten Franck Ribery, Arjen Robben, Manchester United'dan Ander Herrera, Juan Mata, Arsenal'den Danny Welbeck, Nacho Monreal gibi birçok önemli isim de yeni takım arayışında.

Serbest kalan futbolcular arasında en değerli isim, 35 milyon euro piyasa değeriyle geçtiğimiz sezon Paris Saint-Germain'de forma giyen Adrien Rabiot. Fransız futbolcuyu 28 milyon euro değerle Ander Herrera, 25'er milyon euro ile de Diego Godin ve Juan Mata takip ediyor.

Bayern Münih'in son 10 yılına damga vuran 35 yaşındaki Arjen Robben ve 36 yaşındaki Franck Ribery'nin sözleşmeleri ise Haziran ayında sona eriyor.

Serbest kalacak futbolculardan isimleri Türk kulüpleri ile anılanlar da var.

Daha önce Beşiktaş forması giyen ve Fulham ile sözleşmesi biten Ryan Babel, Galatasaray'ın transfer listesinde.

İngiliz futbolcular Gary Cahill, Danny Welbeck ve İtalyan Mario Balotelli de sarı kırmızılı kulüple geçmiş transfer dönemlerinde adı anılmıştı.

Alman Max Kruse, Cezayirli Yacine Brahimi, Kolombiyalı Cristian Zapata ise bu sezon Fenerbahçe ile adları anılan serbest futbolcular arasında...

Kaynak: TRT SPOR