Galatasaray’da transfer çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Sarı kırmızılı ekip sağ kanat oyuncusu Ola Solbakken ile anlaşmaya vardı. Peki, Ola Solbakken ne kadar maaş alacak? Ola Solbakken transferinin detayları…

Teknik direktör krizini çözüme kavuşturan Galatasaray’da transfer çalışmaları başladı. Yerli ve yabancı futbolcuları kadrosuna katmaya başlayan sarı kırmızılı ekip, Norveçli Ola Solbakken ile anlaşmaya sağladı. Sağ kanat oyuncusu Solbakken sadece Galatasaray’ın değil, dünya devlerinin de radarında bulunuyordu. Transferi bir an önce tamamlamak isteyen sportif direktör Cenk Ergün’ün çabası olumlu sonuçlandı. Galatasaray ile Ola Solbakken arasındaki görüşmeler sona erdi. Yıldız futbolcu Ocak ayından itibaren sarı kırmızılı formayı giymeye başlayacak.

Ola Solbakken kimdir? Kaç yaşındadır?

7 Eylül 1998 tarihinde Norveç’in Melhus kentinde dünyaya gelen Ola Solbakken, sağ kanat mevkisinde oynamaktadır. Norveç Milli Takımı’nda da görev alan futbolcunun kariyeri 2015 yılında RBK Alt Kulübü’nde başlamıştır. 2020 yılında Bodo Glimt Kulübü’ne transfer olan Ola Solbakken’in 6 aylık sözleşmesi bulunmaktadır. FİFA kurallarına göre futbolcuların sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldığı için transfer görüşmesi yapma hakkı bulunmaktadır. Galatasaray’ın yeni sportif direktörü Cenk Ergün ile görüşen futbolcu, kariyerine Türkiye’de devam etmeye sıcak bakıyordu. Transfer görüşmelerinin kilit noktasında bonservis bedeli bulunuyor. Galatasaray genç yıldızı uygun bir maliyetle transfer etmek istiyor. 6 ay sonra sözleşmesi sona ereceği için Ocak ayından itibaren sarı kırmızılı formayı giymeye başlayacak.

Ola Solbakken için bonservis ödenecek mi?

Teknik direktör Okan Buruk, sağ kanat oyuncusu Ola Solbakken’in bir an önce kadroya katılmasını istiyor. Galatasaray, Bodo Glimt kulübü ile masaya oturarak bonservis görüşmelerini başlatacak. 600 bin ila 700 bin Euro bonservis ücreti ödemek isteyen sarı kırmızılı ekip, futbolcu ile anlaşma sağlamanın avantajını kullanmak istiyor. Bodo Glimt’in transfere onay vermesi halinde Ola Solbakken Temmuz ayında Türkiye’ye gelecek. 23 yaşındaki oyuncunun maaşının ne kadar olacağı bilinmiyor. Lakin, maaş bütçesini düşürmek isteyen Galatasaray’ın bir milyon euronun altında bir fiyat biçmesi bekleniyor. Ola Solbakken transferine ek olarak Norveçli futbolcu Erik Botheim de transfer listesine alındı.