Borussia Dortmund'un Norveçli golcüsü Erling Haaland, gösterdiği performansla İngiliz devlerini peşine taktı. 20 yaşındaki forvet, sarı-siyahlılarla çktığı 26 maçta 33 gol kaydetti.

Manchester City, sezon sonu sözleşmesi bitecek Arjantinli golcüsü Sergio Agüero için henüz yeni sözleşme teklif etmedi. City yöneticileri Agüero yerine Erling Braut Haaland'ı düşünüyor.Yaz transfer döneminde Dortmund'dan Jadon Sancho'yu transfer etmeye çalışan Manchester United yaz transfer döneminde hem Sancho hem de Norveçli oyuncu için çalışmalara başladı.

2022 yılına kadar Erling Haaland ile sözleşmesi bulunan Bourussia Dortmund, belirlediği serbest kalma bedelinin altında golcüsünü elden çıkarmak istemiyor.

Eski futbolcu olan Erling Haaland'ın babası Ralf-Inge, 3 sezon Manchester City forması giymişti. Mancehster City ve Manchester United yetkilileri Haaland'ın menajeri Mino Raiola ve babası Ralf-Inge ile transfer için görüşüyor.

Sezon başı 5 milyon euroya Salzburg’a gelen Norveçli forvet Erling Haaland, devre arasında 20 milyon euroya Borussia Dortmund’a gitmişti. Almanlar, 19 yaşındaki yıldızın serbest kalma bedelini 75 milyon euro (491 milyon TL) olarak açıklandı.

Kaynak:Ntvspor