Rusya’daki Dünya Kupası öncesi İspanya Milli Takımı’nda yer yerinden oynadı. Yarın B Grubu’ndaki ilk mücadelesinde Cristiano Ronaldo’lu Portekiz’le karşılaşacak Boğalar’ın teknik direktörü Julen Lopetegui, önceki gün Real Madrid’in yeni hocası olmuştu.

Real, bu açıklamayı kendi internet sitesinden yapmıştı. Ancak daha sonra ortalık karıştı ve Lopetegui dün kovuldu! Çünkü Lopetegui’nin, Los Galacticos’la anlaştığını İspanya Futbol Federasyonu, kulübün yaptığı resmi açıklamadan 5 dakika önce öğrenmişti. Federasyon, apar topar toplandı ve normalde dün 2026 Dünya Kupası oylaması için Moskova’da bulunan İspanya Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, hemen takımın yer aldığı Krasnodar’a geldi.

‘Oylamayı da kaçırdım’ 

Burada bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Rubiales, 40 yaşındaki teknik adamın kovulduğunu açıkladı. Rubiales, “İspanya Milli Takımı, bütün İspanyollar’ındır. Real Madrid’e gideceğini, herkesten 5 dakika önce öğrendik. Böyle bir davranış kabul edilemez” diye konuştu.

Lopetegui’nin yerine ise İspanya Milli Takımı’nda Sportif Direktör olarak görev yapan Real Madrid’in eski kaptanı Fernando Hierro getirildi. Yarınki Portekiz maçında yedek kulübesinde yer alacak 50 yaşındaki Hierro, 2014-15 sezonunda Real’de yardımcı antrenörlük yapmış, 2016-14 sezonunda da Real Oviedo’yu çalıştırmıştı.

Kaptanlar bile ikna edemedi

Julen Lopetegui’nin, İspanya Futbol Federasyonu’nun haberi olmadan Real Madrid’le anlaşması, Başkan Luis Rubiales’i oldukça öfkelendirdi. Rubiales’in, Lopetegui’nin görevine son vereceklerini belirtmesinin ardından hemen devreye takım kaptanları Sergio Ramos, Andreas İniesta, David Silva girdi. Ancak 3 kaptanın ikna çabaları karardan geri dönülmesini engelleyemedi.

20 maçı da kaybetmedi

Euro 2016’da hayal kırıklığı yaratan İspanya’da Lopetegui, Vicente Del Bosque’nin yerine göreve gelmişti. Tecrübeli hoca, Boğalar’ın başında çıktığı 20 maçta hiç yenilmedi, 14 galibiyet ile 6 beraberlik aldı. Bu süreçte İspanya, rakip filelere 61 gol atarken, kalesinde 13 gol gördü. Federasyon da onun sözleşmesini geçtiğimiz Mayıs ayında 2020’ye kadar uzatmıştı.

12 Haziran 

Saat 17.00: Lopetegui, Real Madrid’in yeni hocası oldu.

Saat 22.00: İspanyol medyası, Lopetegui’nin milli takımdan kovulacağını iddia etti.

13 Haziran 

Saat 10.00: Başkan Rubiales, yönetimi topladı ve hocayla ayrılık kararı aldı.

Saat 11.00: Takım kaptanları, hocanın kovulmaması için Rubiales’le görüştü.

Saat 12.00: Rubiales Lopetegui’nin görevine son verildiğini açıkladı