Terim, bu kuralın henüz herkes tarafından net bir şekilde bilinmediğini savundu..

Fatih Terim'in, Türkiye Futbol Direktörü olduğu dönemde yabancı kuralıyla ilgili yaptığı, ancak; Kulüpler Birliği'nin istememesi sebebiyle rafa kaldırılan önerisi ortaya çıktı..

Spor yazarı ve yorumcusu Faik Çetiner, geride bıraktığımız aylarda Fatih Terim ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını Radyospor'a anlattı..

Çetiner, Kulüpler Birliği'nin bu öneriyi neden reddettiğini de açıkladı..

Çetiner, "Hiç kimsenin bilmediği bir olay var. Fatih Terim ile 5-6 ay önce yabancı kuralını konuştum. Bana, '14 tane yabancı alabilirsin. Her yabancı için TFF'ye 1 milyon TL yatıracaksın. 18 takımdan toplanan bu para, en az yabancı oynatan takımlara ödül olarak dağıtılacaktı.' dedi..

Bu kural rafa kalktı. Basına da yansımadı. Bu kural sonrası Kulüpler Birliği ayağa kalktı. Kulüpler Birliği bunu istemedi ve rafa kalktı. Olay budur" ifadelerini kullandı..

Örnek olarak; Altınordu, Spor Toto Süper Lig'de mücadele ediyor olsaydı ve Terim'in önerisi hayata geçirilmiş olsaydı en fazla parayı kazanan ekip olacaktı.

Kurala göre, en fazla yerli oyuncuyu oynatan kulüp, en çok geliri elde edecekti..

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Ali Dürüst, yabancı kuralı ile ilgili olarak konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı;.

Yabancı sınırıyla ilgili konsensüs sağlanamadı gibi bir şey yok. Zaten bir görüşme olmadı. Kulüpler Birliği ve bizim profesyonel kadromuz çalışmalarını yapıyor..

Bir araya gelip Türk futbolu ve kulüpler adına en uygun kararı vereceğiz. Şu anda verilmiş bir karar yok. Konsensüs sağlanamaması gibi bir durum olamaz..

4 yıl önce almış olduğumuz bir karar var. Bu karar bu sene sonunda bitiyor. Önümüzdeki seneler için tekrar bir karar almak lazım. Bu statü 4 sene için geçerliydi. Bu süre dolacağı için önümüzdeki statülerin ne olacağıyla ilgili karar veriyoruz. Onunla ilgili yorum yapmam uygun değil çünkü; bir görüşmemiz olmadı. Benim de şahsi görüşümün değeri yok.



Kaynak:Ajansspor