Lionel Messi'nin açıklamalarından bir kısmı şu şekilde;

"FC Barcelona'nın kaptanı olmaktan gurur duyuyorum. Bir kaptan olarak Andres Iniesta'ya benziyorum."

"Artık Şampiyonlar Ligi'ni kazanma zamanı."

"Bugün sadece biz değil, en iyi olmak için yarışacak çok daha fazla takım var. Maddi açıdan birçok takımın durumu iyi ve bu onlara yardımcı olur."

"Her maçı ve her rekabeti kazanmak istiyorum."

"Cristiano Ronaldo olmadan Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanma şansı azaldı."

"Riqui Puig? Sezon öncesi muhteşem bir yıl geçirdi. Kulüp bir kez daha La Masia'ya güvenmekle en doğrusunu yaptı. Bu harika. Ben gittikten sonra endişelenmeye gerek yok. La Masia bu güveni veriyor."

"Barça'da neden kalmak istiyorsun sorusuna, Messi, "İşte, her şeyim var" ifadelerini kullandı."

"Futboldan emekli olduğumda henüz ne yapacağıma karar vermedim."

"Arthur buraya gelmeden önce pek bir şey bilmiyordum. Xavi'ye çok benziyor. La Masia'dan gelen bir oyuncunun tarzı var onda."
"Ben sadece kalan zamanımda oynamaya devam etmek istiyorum. Zaman geldiğinde ben kararımı veririm. Kontratımı bitirmek istiyorum ve devam edecek miyim, hep birlikte göreceğiz."

FC Barcelona'nın virtüözü Katalunya Radyosu'na konuşup takımın birinci kaptanı olmasına, kaybetmeyi nasıl kaldırabildiğine, Barça'nın Şampiyonlar Ligi'ni kazanma arzusuna, bu yazki transferlere ve başka bir takımda oynadığını asla düşünemediğine değindi.

Bu sabah Katalunya Radyosu'na konuşan Arjantinli yıldız yine de şöyle diyor: "İlk oğlum Thiago doğduğundan beri kaybetmeye daha farklı bakar oldum. Bazen başınıza gelebiliyor ve bunun hakkında konuşmamak daha iyi."

"Thiago biliyor. Ve kötü bir yenilgiden sonra asla bir şey söylemiyor. Ama her zaman da değil" diye devam etti sözlerine. Ardından gülerek "Sohbet içi iyi bir konu olmadığının farkında ama yine de sonunda bazen ağzından bir şeyler kaçırabiliyor" şeklinde sürdürdü sözlerini. "Sonra fark ediyor, ağır bir mağlubiyetin üstüne üzüldüğümüzü bilerek."
Bu anektod Messi'nin söyleşisindeki birçok konudan sadece biriydi, hatta en kişisel olanlarındandı. Barça yıldızı pek çok farklı hususta fikir beyan etti. Bunlardan bir tanesi de takımın kaptanlığına yükselmesi ve kendisini başka bir kulüp için oynarken hayal edememesiydi.


Kaynak:Ajansspor