Sezon sonunda Juventus'tan ayrılmasına kesin gözü ile bakılan Mario Mandzukic'in, seneye Türkiye'ye transfer olacağı iddia edilmişti..

Juventus CEO'su Beppe Marotta, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da istediği Mandzukic'in ayrılabileceğini kaydederken, Hırvat oyuncuyla görüşmeleri gerektiğini söyledi..

Marotta 2020'ye kadar sözleşmesi olan oyuncu için yaptığı açıklamalarda, "Yaptıkları nedeniyle ondan memnunuz ancak onun ne düşündüğünü ve ayrılmak isteyip istemediğini de ayrıca anlamalıyız" ifadelerini kullandı..Bu sezon Juventus'ta 42 maçta 3118 dakika süre alan Mandzukic, 10 gol ve 4 asistlik bir performans sergiledi..

Hırvat golcü için Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın talip olduğu iddia edilmişti..Cenk Tosun'un ayrılışından sonra golcü sıkıntısı yaşayan Beşiktaş'ta ilk hedef Mandzukic. Siyah-beyazlı ekip Mandzukic ile gol yollarında daha etkili olmayı planlıyor..

Galatasaray'da ise Fatih Terim, Gomis'in yanına kaliteli bir isim aradığı yönetime belirtmiş, sarı-kırmızılı yönetimde Hırvat oyuncu için harekete geçmişti..